2001 Maniacs: Field of Screams

Så er det blevet tid til en god gang B-films extravaganza. Ind imellem skal man se en film, hvor der ikke er nogen underliggende temaer, ingen dybe tanker eller begavet samfundskritik, men den rene, uforfalskede B-films charme.

2001 Maniacs: Field of Screams er efterfølgeren til Tim Sullivans 2001 Maniacs. Den er blevet lagt for had på nettet af fans af den oprindelige film og scorer sølle 3,3 på IMDB.

Jeg har ikke set etteren, men alligevel (eller måske derfor) var jeg ret begejstret for 2001 Maniacs: Field of Screams. Blodig, charmerende splat-humor med rockmusik og plot, der ikke giver meget mening.

Historien:
Under borgerkrigen i USA blev en indbyggerne i hel by, Pleasant Valley, massakreret af nordstaternes tropper. 2001 civile ofre blev glemt efter krigen og de er nu tilbage efter hævn. Stået op af gravene og særdeles friske at omgåes vil de fortsætte med at lokke ‘Yankees’ i baghold og slå dem ihjel, indtil de har dræbt 2001 af dem.
Da tilstrømningen af lette ofre stilner af, er de levende døde nødt til selv at rykke nordpå for at fortsætte drabene. Her støder de tilfældigt på de rige og forkælede Rome & Tina Sheraton med deres filmhold, der er ved at optage realityshowet “Road Rascals”.
De er en tydelig (og ganske vellykket) parodi på Paris Hilton og veninde komplet med lille, irriterende hund og skumle kærester. Filmholdet griber chancen til at filme nogle vaskeægte hilbillies og lade kameraerne snurre, mens de afdøde langsomt lokker dem dybere og dybere ind i fælden.

Ovenstående referat gør ikke filmen ære.
Den er langt sjovere. Den lave, platte humor man kan forvente og masser af energi, der gør det til en ren fornøjelse. Jeg fandt aldrig rigtig ud af om de døde er spøgelser, levende døde eller hvordan de ellers fungerede, for de virkede på alle måde meget levende. Og meget seksuelt aktive. Filmen er befriende politisk ukorrekt og det er tydeligt, at holdet har haft det sjovt under optagelserne.

Træerne gror dog ikke ind i himlen, for mellem de vellykkede, groteske optrin er der passager. hvor filmens flow næsten går i stå. Skuespillet er som man kan forvente, men et par gode præstationer trækker læsset. Hvis man ikke forventer en stor film, men sætter sig med et par øl og slår plot-analysen fra, så er den meget seværdig.
Jeg lo.

Trivia:
Filmene var planlagt til en trilogi, hvis denne toer blev godt modtaget. Efter den dårlige omtale at dømme, skal vi ikke regne med at se mere til de døde borgere i Pleasant Valley. Nyd traileren. Bemærk den lænkede blondine omkring 0:37. Hun kan uden problemer trækker hele armen igennem lænken, men er stadig fanget. 😀

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *