Amnesia: The Dark Descent

Det sidste spil i temaugen er endnu en titel jeg ikke selv har spillet, men som jeg har fået anbefalet.

Historien:
I 1839 vågner Daniel op i Brennenburg Castle og ved ikke, hvordan han er endt der. Han lider af hukommelsestab og kender kun sit navn, sin hjemby og ved at noget jager ham. Herfra må man forsøge at stykke Daniels baggrundshistorie sammen i form af dagbogsfragmenter, som findes rundt omkring i slottet.
Kort tid efter finder Daniel en besked, skrevet af ham selv, der forklarer, at han har givet sig selv hukommelsestab og at han skal slå en mand ihjel, der kan findes i slottet.
Efterhånden som udforskningen af det skumle slot skrider frem, kommer Daniel til at sande, at der virkelig er noget helt galt.

Det praktiske:
Amnesia: The Dark Descent er et horror action adventurespil i FPS-perspektiv, men hvor gamplayet er fokuseret på puzzles frem for kamp.
Det er ingen adgang til våben af nogen art.
Spilleren må overleve ved snilde og undgå rædslerne eller gemme sig for dem.
Ud over en healthbar har spilleren også en sanitybar i bedste Call of Cthulhu stil. Daniel kan gemme sig i skyggerne for de muterede rædsler, men jo længere han er skjult i mørket, jo mere mister han sin forstand. Hvis baren kommer for lavt begynder Daniel at se syner og høre ting, der ikke er virkelige.
Han kan tænde stearinlys eller olielamper for at genvinde forstanden, men der er meget begrænset tilgængelighed af disse, så spilleren er tvunget til at økonomisere kraftigt med dem.

Vurdering:
Jeg har jo ikke selv prøvet Amnesia: The Dark Descent, men det er blevet mig anbefalet mange gange. Anmeldelserne har også været gode rundt omkring på nettet, så når jeg alligevel skal ud og købe Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth, så ryger det med i indkøbskurven.
Anmelderne har rost spillet som:

“I think it is safe to say that Amnesia is the most successfully frightening game to have been made.”

“Oh God. I’ve seen horrible things. Horrible, terrible, disgusting things. They make me cringe, they make me feel gross, they make me depressed. I’ve seen them in Amnesia: The Dark Descent.”

Og min personlige favorit:

“It’s not a perfect game, but it’s almost unmatched as a constipation aid.” 😆

Dette indlæg blev udgivet i Spil, Temauge og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *