Årets Danske Horrorudgivelse

Så er jeg hjemvendt efter nogle hektiske timer i Horsens Statsfængsel. Jeg tog toget direkte efter en nattevagt, så undervejs måtte jeg holde dampen oppe med en vekslen mellem kaffe og øl. Overtræthed og koffein blandet med alkohol giver en speciel sindstilstand 🙂
Hemmingway havde selvfølgelig holdt sig vågen ved skiftevis at bunde en whisky og skyde en elefant, men det var en anden tid.
Krimimessen havde i år et helt horrorprogram om lørdagen, så der var gode kolleger at tale med og oplæg at blive klog af.

Oplæg med Jette Holst, Anne-Marie Vedsø Olesen og Henrik Harksen

Oplæg med Jette Holst, Anne-Marie Vedsø Olesen og Henrik Harksen

Sidste år kunne vi stå i solen ude i gården og nyde en øl, men i år viste det arktiske forår tænder og man fik en decideret snestorm i ansigtet, hver gang man sneg sig udenfor døren.
Jeg elsker Danmark.

Arktisk forår

Perfekt ølvejr

Og så uddelte Dansk Horror Selskab jo prisen for Årets Danske Horrorudgivelse.

I år var de nominerede:

Sort Vand af Patrick Leis
Kimæren af Christian Reslow
Glasborgen af Anne-Marie Vedsø Olesen
Ex af Teddy Vork
Frygt-filerne af Jonas Wilmann

Vinderen blev (trommehvirvel) …

Jonas Wilmann med Frygtfilerne, som jeg selv har omtalt her på siden.

Juryen begrundelse lyder:
Jonas Wilmann har med ”Frygt-filerne” skabt en herligt klam og ubehagelig oplevelse. Novellesamlingen veksler skånselsløst og respektløst mellem klassiske gotiske rammer og fandenivoldsk og hypermoderne temaer. Her er der ingen smalle steder og læseren rammes gang på gang af væmmelse, lede og ja – befriende humor. Wilmann formår at parre absurd og surrealistisk humor med fysisk kvalme og støt stigende ubehag og demonstrerer et overlegent, næsten arrogant mod. Dansk horror bliver med Frygt-filerne fornyet og revitaliseret, samlingen er endda exceptionelt velredigeret. Wilmann går ganske enkelt uhæmmet til bidet: det er ikke god smag, men det er uanstændig god stil.

Se Jonas’ takketale herunder.

Tillykke med prisen, Jonas 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *