Asylum – anmeldelse

20161104_210739_resizedOPDATERET: Nu med navne på skuespillerne.

Jeg var en tur i teateret i aftes for at se Asylum, som jeg tidligere har omtalt. Asylum foregår som navnet mere end antyder på en galeanstalt og det er umuligt at komme nærmere ind på handlingen uden at spoile for meget af plottet.
Lad mig bare sige at jeg var fremragende underholdt.

Med et enkelt forbehold.

Hvis man er til trigger-warnings, så kan man ligeså godt krydse dem af. Alle sammen. En kyniker kunne sige at man tilbringer halvanden time med at betragte folk, der har det af helvede til. Alle typer overgreb er vævet ind i fortællingen, så din glæde ved stykket forudsætter at den type historie er din kop te.

De unge skuespillere gør det godt og flere scener er deciderede ubehagelige at overvære. Jeg ser ganske vist ikke så meget ekstremteater, men jeg blev noget overrasket over hvor langt de gik i rollerne.
Jeg er nødt til at fremhæve Eigil Hedegaard der spiller den dominerende rolle som overlæge og psykiater Axel Beckert. Han erobrede rummet hver gang han var på scenen. Grum, sadistisk og sjov er en effektiv kombination.

Men der er ros til hele holdet:
Eigil Hedegaard – Axel
Henrik Garné – Johannes
Karoline M. H. Hansen – Elly
Mads P. L. Røslau – Josef
Malene Jensen – Luka
Malene Norreen – Augusta
Mathilde L. H. Rohbeck – Caroline-Mathilde
Simon Riemann – Ezra

Selve plottet bliver vævet sammen via de enkelte patienters fortællinger og sessioner med dr. Beckert, og det fungerede glimrende.

Jeg har kun et enkelt kritikpunkt, og det har ikke noget med skuespillerne eller stykket at gøre, men rammerne for publikum. Asylum opføres på en lille intim scene i kælderen. Det giver en (ubehagelig) nærhed til alt det grumme, men det gør det også svært at følge med i hvad der foregår lavt på scenen, hvis man sidder mere end to rækker nede.

Summa summarum: Hvis du er til sadisme, fornedrelse og en udfordring af alt der er tabu, så er Asylum et godt bud til en aften ude. 🙂

Det er nødvendigt at købe billetter online – de måtte hente ekstra stole ind for at få plads til de sidste gæster til aftenens forestilling.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Teater og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *