At holde styr på sine indsendelser

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg forsøger at brække døren op til det engelske marked og derfor hyppigt sender noveller ind til diverse engelske online magasiner og antologier.
Desværre er det engelske marked et koldt og brutalt sted, der tramper forfatterdrømmer ned i sølet med samme lethed som vi andre vifter fluer væk.
Der er mange om budet.

Derfor skal man være tålmodig og sende sine noveller på rundfart imellem de forskellige magasiner, indtil der forhåbentlig dukker en aftager op.
Nu kan det nemt blive noget rod, hvis man kun har sine emails at gå ud fra, for hvordan holder man styr på indsendelserne, så man ikke af vanvare kommer til at sende samme historie afsted til samme magasin to gange?

Nogen har bare fundementalt styr på deres sager, andre er afhængige af en vis systematik.

Jeg bruger et ganske almindeligt regneark til at holde styr på indsendelser. Det ser indtil videre således ud:

Ganske simpelt – titlerne står til venste og navnene på magasinerne står som kolonner mod højre. X’er er afvisninger, mens spørgsmålstegn markerer at de er ved at overveje den pågældende historie. Datoer i parantes er forventede tilbagemeldinger, så man har en idé om, hvor lang tid man skal vente.

Det er tydeligt at Clarkesworld Magazine er hårde at bide skeer med. De har afvist alt indtil nu. Et par af de andre magaziner har specifikke målgrupper og er derfor ikke interessante for alle novellerne. F.eks. er Lovecraft eZine som navnet antyder udelukkende for Lovecraftian horror, mens Apex Magazine er for både fantasy, sci-fi og horror.

Indtil nu har jeg ikke noget bekræftet salg, men der er stadig nogle måneder tilbage af året, så jeg skal nok nå det 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *