Chopping Mall (1986)

Efter vel endt festival er det tid til igen at hæve frekvensen af opdateringer. Jeg så i går for første gang Chopping Mall, (endnu) en af firsernes bizarre horrorfilm. Firserne *må* være det gylde årti i vores genre. Utrolig mange solide klassikere og utrolig mange film, hvor intet giver nogen mening.
Chopping Mall er i katagorien so-bad-it’s-good. Jeg sværger – de må have fundet på plottet hen af vejen.
Historien er som følger.
I indkøbscenteret Park Plaza Mall har ejeren netop indkøbt tre nye vagt-robotter. Ved den store pressekonference hvor de nye tekniske vidundere bliver præsenteret ser de tilstedeværende en film, hvor en af robotterne stoppe en indbrudstyv med en bedøvelsespil. En kvinde spørger om det nu er sikkert at have dem, for tyven ser helt død ud. Opfinderen forklarer, at robotterne udelukkende indfanger forbrydere, enten med bedøvelsespile eller elektriske stød, og altså er helt ufarlige. Og så er de i øvrigt også udstyret med altgennemtrængende lasere i øjnene til at rydde “debris” af vejen(!)
Oho – det lyder jo både logisk og gennemtænkt.
Selvfølgelig har nogen af de unge ansatte planlagt at holde en stor fest i centeret samme aften som robotterne aktiveres første gang. Hvorfor de vil feste i en møbelforrestning i stedet for privat? Ingen forklaring.
Gæsterne samles i smug og venter på, at de andre forretninger lukker, før de begynder at drikke og hore som man åbenbart automatisk gør, så snart de kan komme til det. Udenfor lyner det, og selvfølgelig bliver computeren kortsluttet, så de tre vagtrobotter nu er Killbots – nådesløse dræbere.

Dræberrobotter. *Uhyggelige* dræberrobotter.

De gør kort proces med det tekniske personale og så går jagten ind på de festende teenagere. Selvfølgelig skal de slemme, liderlige teenagere dræbes først (det er jo firserne), mens de dydige overlever næsten hvad som helst.
Robotterne har en del forskellige måder at dræbe på, men deres laserstråler er de mest effektive.
Og her er en af de irriterende (og derfor sjove) ting. Laserstrålerne kan nemlig skære igennem stål, men deres effekt svinger fuldstændigt tilfældigt igennem filmen. Nogen gange kan folk blive ramt adskillige gange på ryggen hvor det blot svier og gør ondt, andre gange skydes der hul i et ben eller et hoved sprænges i stykker. De kan som sagt skære igennem stål, men da en metaldør smækkes foran dem, bliver de standset.

Jeg er en slem pige, så jeg dør hurtigt


Det er også helt tilfældigt, hvad der kan ødelægge dem. I starten af filmen kan robotterne bades i benzin og antændes uden at det generer dem overhovedet. Senere kan en pøl maling antændes under en robot, der omgående springer i luften.
Tilføj den klassiske tøjstil, tåbelige replikker og skænderier og fuldstændig tilfældige reaktionsmønstre og du har en klassiker. Chopping Mall er dårlig. Så dårlig, at den er god 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *