Dark Floors – en B-film med Lordi

Før vi kommer til selve filmen – Lordi er et finsk metal band, der optræder i kompletter monsterkostumer a la Gwar. De er nok mest kendt for at vinde Eurovision Song Contest (der hed Melodi Grand Prix før de hippe engelske ord skulle være det nye danske) i 2006 – noget der sendte rystelser igennem konkurrencen.

Dark Floors bygger på en idé af forsangeren, Mr. Lordi, og de indspillede en ny sang til filmen, der kører henover teksterne til sidst.

Selve plottet er ikke videre orginalt – Sarah er en ung, autistisk pige, der lider af uforklarelige anfald og hele tiden vil have sit røde farvekridt, så hun kan tegne på den blok, der altid følger hende. Vi møder hende på hospitalet, hvor hun skal scannes, da lægerne nu har en ny mistanke ang. hendes tilstand. Hun er bange for scanneren og tilsyneladende med god grund, da den omgående kortslutter og skræmmer hende.
Hendes far hjælper hende ud sammen med en sygeplejerske og efter en diskussion vælger han at tage hende med hjem, noget sygeplejersken argumenterer voldsomt imod. De træder ind i en elevator sammen med en gruppe andre og pludselig bliver alting sært.
Elevatoren går i stå og da de endelig kommer ud, er hospitalet helt forladt. Eller er det? Skygger lusker tilsyneladende rundt og de har flere uforklarelige sammenstød med nogen de ikke kan se.
Herfra handler filmen om gruppens forsøg på at slippe ud af hospitalet og finde en mening med det hele.

Er den så god?

Øeh – den er flot. Effekterne er gode og især første halvdel, hvor mysteriet er i fokus, fungerer fint. Men historien er noget rod og da det hele er slut, har man ikke fået nogen form for forklaring på begivenhederne. Enten det, eller jeg er idiot og forstår ikke symbolikken.
Samtidig ødelægger det filmen for mig, når medlemmerne af Lordi dukker op som dæmoner, der huserer i det forladte hospital. Jeg har svært ved at abstrahere fra dem som gruppe, og deres kostumer er ikke specielt skræmmende.

Det er ret ærgerligt, for det er egentlig en fin lille B-films horror de har skruet sammen og den virker ikke billig. Der er god stemning i meget af filmen, effektiv fortælling og flotte effekter. Gid det gav mening.

Ja, og I skal da heller ikke snydes for deres vindersang til Eurovision Song Contest 2006. Der må være noget rigtigt i en verden, hvor et finsk metalband fyrer den af på den måde og hiver stemmerne hjem i en konkurrence præget af smægtende popsange. 😀

Hardrock Hallelujah (den kunne ikke indlejres)

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Dark Floors – en B-film med Lordi

  1. jeg syntes at filmen er god. de monstre der er filmen er så liv arktige, men den ville nok ikke skræmme os i virkeligheden vis vi så dem. der mårte gerne være noget mere gys i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *