Death Note

Death Note

Death Note er en klassiker, men af en eller anden grund har jeg aldrig fået den set. Før nu.

Historien er fra udgangspunktet simpel, men fængende.

Den studerende Light finder en dag en magisk notesbog i græsset. Notesbogen har den egenskab at hvis man skriver navnet på en person i bogen, mens man forestiller sig personens ansigt, så vil han eller hun dø som man beskriver.

Notesbogen tilhørte en Shinigami (en slags dødsguder) ved navn Ryuk, der følger Light rundt og morer sig over hvordan han bruger notesbogen.

Light har en meget stærk motivation til at bruge bogen – han vil udrydde alle kriminelle og skabe et utopisk samfund. Det kompliceres af at hans egen far er politichef og forsøger at opklare de pludselig massive dødsfald blandt landets kriminelle.

Det er en fascinerende serie, fordi grundtanken fænger så godt. Hvis man havde magten til at dræbe hvem som helst på afstand, kunne man så lade være med at bruge den? Hvad ville det moralsk rigtige valg være? At blive dommer, jury og bøddel eller at tillade onde menneskers fortsatte hærgen.

Det er en halvlang serie på 37 afsnit, og jeg tror det ville have klædt den at stoppe et sted i tyverne. Serien er inddelt i flere forløb, hvor de første ca. 8 afsnit er klart de mest interessante.

Lights kyniske tilgang til verden og komplicerede planer gør ham interessant, og selv om plottet halter noget i den sidste tredjedel af serien, så er den dog værd at se fra ende til anden.

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Death Note

  1. Rikke Friis skriver:

    Enig! Den skulle gerne have stoppet inden det sidste.

    Har du læst bogen: Death Note: Another Note ? Den kan i hvert fald anbefales!

  2. Michael Kamp skriver:

    Nej?

    Den er hermed skrevet på listen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *