Fantasy på Vallekilde Højskole

black-686932_640

Jeg var på Vallekilde Højskole onsdag og torsdag for at undervise i den ædle kunst at skrive fantasy. De faste lærere var på et seminar, så jeg havde eleverne for mig selv og kunne undervise som jeg ville.

Det er altid sjovt at være ude at undervise og specielt når det er en udfordring. Flertallet af de semi-unge mennesker var nemlig lyrikere og slet ikke vant til at skrive prosa. Og da slet ikke noget så verdensfjernt som fantasy.

De gik dog på med krum hals og i løbet af to dage blev omridset af en verden og et plot skabt og udforsket. De var ude af deres komfortzone, men idéerne kom alligevel boblende. Her var alt fra plastikmænd og rumvæsner til kulissebyer og samfund på lodrette klippevægge. Fra dystopier til børnebøger, varulve til feer. Fra forureningsvæsner til matriarkalske  nomadesamfund.

Det er svært pludselig at skifte ikke bare genre, men udtryksform, men de tog udfordringen op. Flere af idéerne kunne sagtens blive til glimrende romaner, hvis de har mod på at arbejde videre med teksterne.

Jeg fik et værelse på stedet, så jeg slap for at rejse frem og tilbage, så det blev også en hel lille arbejdsferie for mig. Skønt at kunne trække sig tilbage uden andre forpligtelser end computeren.

De studerende skulle selv sørge for alt, for køkkenpersonalet var på seminar med de andre. Vi fik hotdogs og pizza. 🙂

Næste optræden bliver på Herlufsholm til Fantasy Bogmessen på næste søndag. Kom forbi, hvis du er i området.

Dette indlæg blev udgivet i Begivenhed, Forfatterskab og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *