Forskere forsvundet på Antarktis

Foto: Wikimedia Commons

Det er som taget ud af en H.P. Lovecraft historie eller John Carpenters “The Thing“.

En gruppe russiske forskere har i ugevis langsomt boret sig vej ned til Lake Vostok under Antarktis – verdens største flydende sø under is. Søen dernede har været isoleret fra resten af verden i mindst 16 millioner år, og forskerne håber at finde liv dernede.

De sidste meter forventes at blive gennembrudt i netop disse dage, og nu har omverden tabt kontakten med forskerholdet. På syvende døgn er det ikke lykkedes at etabelere radiokontakt med holdet, der har tiden imod sig. Efter d. 6. februar er det nemlig slut med en arktiske sommer og temperaturen vil dale til under minus 40 grader (i modsætning til de minus 35 grader de render rundt i lige nu).

Forhåbentlig er der ikke sket noget alvorligt, men det leder unægtelig tankerne i retning af unævnelige rædsler fra en fjern fortid, når kontakten forsvinder netop nu.

(Der gættes dog på at tavsheden skyldes travlhed.)

Læs mere HER

Dette indlæg blev udgivet i Virkelighedens Horror og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Forskere forsvundet på Antarktis

  1. Sasa Kovacevic skriver:

    De havde historien oppe i Go morgen Danmark.

    Titlen sagde, en sindssyg opdagelse. Da man så spurgte forskeren sagde han, at de kendte til søen i lang tid og at der ikke rigtig var noget der var nyt.

    Jeg kalder det fyld i medierne.

  2. Michael Kamp skriver:

    Meh – selve opdagelsen af søen er gammel, men de er ved at hente materiale op fra bunden og det *kan* være en sensation. Det kan også være ganske almindeligt mudder. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *