Green Lantern

Hov, Green Lantern er da ikke horror?

Næ, men da jeg er stor fan af superhelte og det er min blog, skriver jeg om lige hvad der passer mig 😀 Marvels og DCs universer med spraglede helte og opgør henover dobbeltsider har altid fanget mig. Da jeg var en helt lille dreng gik det på et tidspunkt op for mig, at forældre valgte navnet til deres barn. Mine forældre havde altså bevidst valgt at kalde mig Michael (lige som 30% af de andre drengebørns forældre i samme generation). Jeg blev dybt ulykkelig. Hvordan kunne de vælge et navn som “Michael”, når jeg nu meget hellere ville hedde “Hulk”.

Ja, jeg var og er pjattet med det univers, så jeg har virkelig nydt de senere års gode superhelte-filmatiseringer (Watchmen, Batman, X-men, Spiderman, Iron Man etc), accepteret de middelmådige (Fantastic Four, Superman) og i det mindste set de ringe. En gang. (HULK, Elektra, Daredevil, Punisher). Så selvfølgelig så jeg også Green Lantern (eller Grønne Lygte som han jo bør hedde på dansk) med blandede forventninger.

Juhuu for rumsvæsner overalt og CGI til kvalmetærsklen, men bange anelser for historien. Green Lanterns ring kan skabe alt, og mens det fungerer fint i bladene, var jeg skeptisk om det ville fungere på film.

Hvis der skulle sidde en enkelt læser derude, der ikke kender til Green Lantern eller superhelte i det hele taget … tough luck – jeg springer lige ud i det.

Filmen starter med at følge tegneserien fint. Abin Sur nødlander døende på Jorden og sætter ringen til at finde en værdig afløser. Valget falder på Hal Jorden, der transporteres til Oa, bliver en del af korpset og nu skal bevise både sit og menneskehedens værd overfor et skeptisk korps.

Filmen er flot. Der er rigtig meget at se på. Den del fungerer fint.
Til gengæld er der en del der ikke fungerer. Historien er som frygtet noget rod. Ringen skal finde en værdig afløser på Jorden, men Hal Jordan har ingen rygrad, ingen tro på sig selv og ingen disciplin. Og da ringen kan søge på hele Jorden kan det undre såre at der ikke peges på nogen med lidt bedre kvaliteter.
Skuespillet er anstændigt, men kærlighedsaffæren er ligegyldig. Det er også ekstremt utroværdigt at Hal vil reagere på den kæmpe ære det er at blive optaget i korpset på den måde han gør i filmen. Gah!

Men det er ikke det værste. Det værste er slutningen, så jeg vil skrive det følgende med hvid, så folk der gerne vil nyde en film uden at få spoleret overraskelserne kan ungå spoilers.

3

2

1

SPOILER:

Filmens skurk er Parrallax – en Vogter der blev opslut af frygt og derfor nu er det ultimativt onde. Vogterne er udødelige, vise væsner der skabte korpset for at bringe orden til universet. De er altså langt smartere end noget mennesker ville kunne forstille sig.

Da Hal Jordan skal trænes får han et crash course i grundliggende brug af ringen og navigering i universet. Første lektion – Gravity is a bitch!
Kommer man for tæt på en stjerne, vil tyngdekraften til sidst tvinge en i et dødbringende fald mod stjernens overflade – ring eller ej. Dette er første lektion.

Da Parrallax endelig dukker op på Jorden og Hal Jorden indser at han er chanceløs overfor den ultimative ondskab, flyver han ud i universet og lokker ham/den med sig. Efter at have udtømt alle sine muligheder for at skade den, tirrer han den til at jagte ham tæt på en stjerne. Så tæt, at den bliver grebet af tyngdekraften og ryger på hovedet i flammehavet. Slut.

GAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH!

Er det skrevet af en 7-årig med indlæringsvanskeligheder? Fandt de på den slutning 5 minutter før computeren skulle generere optagelserne?

Parrallax var en Vogter. Begavet langt ud over vores fatteevne og stifter af det selvsamme korps, der trænede Hal Jordan kortvarigt. Som Parrallax har han opslugt flere planeter og rejser frit i universet. Han burde om nogen kende til tyngdekraften fra stjernerne og derfor se denne lille fælde på lang afstand. Det andet er så utroværdigt at det bliver fordummende.

“Hov, ham jeg ikke kan lide løber nu ind i en brændende fyrværkerifabrik. Kom, jeg løber efter fordi jeg er så sur!”

*Suk* – jeg måtte lige have det ud af systemet.

Næste opdatering = mere horror 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *