Halloween

Så er det blevet Halloween igen.

Danmarks nyeste importerede højtid har efterhånden slået igennem så både legetøjsbutikker, supermarkeder og alle mulige andre forretninger bruger det i markedsføringen.

Jeg må indrømme, at jeg er lidt misundelig på nutidens børn. I årle dage da jeg var barn – før internettet, før hjemmecomputeren, før boybands og engelsk syge – dengang en cola hed Jolly Cola, biblioteket havde en stort samling af små arkivkort man kunne bladre i for at søge efter en bog og der var kun en dansk kanal og to svenske i fjernsynet (som stadig var sorthvid hos naboen) – dengang var der dæleme ikke fokus på gys og gru til børn.

Hvis man ville have en uhyggelig maske, var muligheden begrænset til en rød djævlemaske i plastik med en hvid elastik i. I det hele taget var udklædningerne meget begrænsede. En ridder med grå plastikhjelm, der var alt for lille til at presse ned over en forholdsvis stort barnehoved, eller cowboy med sherifstjerne og små revolvere.
Jeg ville være monster, men monster-udklædninger fandtes ikke.

I dag kan man købe en overflod af lækre latexmasker i både Toys’R’us, BR og diverse supermarkeder. Voksenudklædninger er en selvfølge og annonceres ved siden af liret til børn, og der kan købes plastik/latex våben i alle afskygninger med knogler og kranier som tema. Mit barneværelse ville havde set noget mere makabert ud, hvis jeg havde haft de muligheder (og hvis jeg havde haft et værelse. Dengang boede børn i kælderen og de voksne havde fjernet trinene. Hvis man var artig blev lyset tændt ind imellem).

Jaja – det er et stort kommercielt svindelnummer for at vride penge ud af forbrugerne og butikkerne kan komme af med deres lagre af halvfordærvet slik – men det betyder gysere i TV, omtale af gru og rædsel og børn der klæder sig ud som alskens klassiske filmmonstre. 🙂

Ikke ligesom Valentinesday, der bare er irriterende.

Dette indlæg blev udgivet i Debat og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Halloween

  1. Jesper Pedersen skriver:

    Der findes da også udemærket Valentine-horror! Jeg kan komme i tanker om de første fem titler, og så er dagen da næsten gået i godt selskab 😉

  2. Michael Kamp skriver:

    Ja, jo, men det er jo ikke fokus for dagen 🙂
    Det er romantik, blomster, amerikansk inspirerede dates og fejring af en helgen, der fik hugget hovedet af. (Ok, det sidste er charmerende nok.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *