Havmonster i farvandet om Danmark

Med jævne mellemrum opdager jeg, at naturen ikke lade fiktionen meget tilbage. Vores planet er befolket med væsner taget direkte fra de dybeste mareridt.

Ekstra Bladet havde i dag en lille artikel om denne charmerende beboer i havet omkring Danmark. En havlamprette (Petromyzon marinus) er både blodsuger og ådselsæder og kan blive op til en meter lang. Den skulle ligne en mellemting mellem en ål og en igle.
Prøv lige at se de tænder. Som taget ud af en film. Giv den en solid gang væksthormon og du har dit eget blodsugende havmonster. Selv i naturlig størrelse har jeg ikke lyst til at få den for tæt på, hvis den er sulten.

I naturen suger de sig fast på større fisk og bruger tænderne til at lave et hul. Enzymer i spytter opløser fisken væv og forhindre blodet i at størkne, mens den drikker løs.

Hmm … Måske skulle man anskaffe sig en stor vandtank og en flok af de charmerende væsner. Så kan man sidde i de lyse sommeraftener og drikke en kold øl, mens man i bedste James Bond stil fodrer dem med indbrudstyve og lader sig inspirerer. Piratfisk er så passé.
(Kilde)

Dette indlæg blev udgivet i Virkelighedens Horror. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *