Hil Thor, Hil Odin

Her i december kommer en af årets mest interessante udgivelser.

Fotografen AzizA stødte ved et tilfælde på en asetro under et kulturarrangement, og blev efterfølgende inviteret til at overvære et blót.
Ud af mødet opstod tanken om at dokumentere et års rejse i det danske asetromiljø, oprindelig som et slags arkiv til senere generationer af asetroende, men projektet voksede og endte som en flot illustreret introduktion til Danmarks formentlig mest sympatiske trossamfund. 🙂

.
Bogen er delt op i tre dele.

Først en introduktion til asetroens kernebegreber og ritualer. Dernæst en dagbogslignende rejse igennem et helt år med ritualer og begivenheder i miljøet, og endelig bliver 25 markante personligheder interviewet, der hver giver deres bud på tro, liv efter døden, meningen med det hele og deres håb for fremtiden.

Mindst én af de interviewede er ligeså begavet som han er flot, og jeg kan derfor ikke være helt neutral i min bedømmelse. 😉

Det er nu en fantastisk udgivelse. Meget flotte billeder og en grundig og personlig introduktion til et miljø, der ligger meget langt fra de fleste danskeres hverdag.

Min eneste anke er korrekturlæsningen, der kunne være mere grundig. Forfatter- og dansklærer centeret i min hjerne græder, når velproducerede udgivelser ikke kan finde rundt i punktum (.) og udeladelsestegn (…), ligesom der har sneget sig et par slåfejl ind.

Kan man leve med det og er man det mindste nysgerrig omkring de moderne asetro, så kan udgivelsen kun anbefales.

Skulle der sidde nogen bibliotekarer derude og læse med, er det bare om at få bestilt værket.(ISBN: 978-87-995797-0-9)

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Bøger og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Hil Thor, Hil Odin

  1. AzizA skriver:

    Bogen koster 350,- og kan bestilles via thorsunge@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *