KBH Læser

Kender I litteraturfestivalen Kbh læser?

Det burde I – i hvert fald hvis I bor i området.

Kbh læser præsenteres således på hjemmesiden:

Kbh læser er en årlig dansk litteraturfestival der slipper læseglæden løs i byrummet. I tæt samarbejde med Københavns Biblioteker får Kbh læser hovedstaden til at summe af litterære aktiviteter i det tidlige forår.

Festivalen finder sted den første uge i marts, hvilket betyder at den næste Kbh læser festival løber af stabelen 1. – 7. marts 2014.

Kbh læser er en festival der er kendt for litteratur live, frokost med ord på, lyrik på recept, bogdating, oplæsninger på gaden og litterære byvandringer er bare nogle af de ting man kan opleve, når kbh læser slipper bøger og forfattere løs i hele København.

Hovedstaden springer ud i en litteraturfest for alle, når Kbh læser bringer litteraturoplevelserne ud til publikum og sætter farve på byen med originale ideer, intense læsearrangementer og anderledes litteraturformidling.

Som noget særligt placerer Kbh læser litteraturen rundt omkring i byen. Der hvor du ikke forventer at få stukket en bog i hånden eller få et digt læst højt – og der hvor atmosfæren og de historiske rammer gør oplevelsen til noget særligt.

Museer, boghandler, cafeer, butikker og biblioteker danner ramme om de fleste begivenheder. Samtidig rækker festivalen endnu længere ud i byen og sætter et litterært strøg på hverdagen med bl.a. bogquiz i S-toget, oplæsning i svømmehallen og digte på apoteket.

Programmet rummer mere end 150 begivenheder for børn og voksne. Fra børneteater og workshops for hele familien til forfatterforedrag og lynhurtige klassikerforelæsninger i frokostpausen.

Hvorfor jeg omtaler festivalen nu? Fordi det er en mulighed for at møde litteratur på en lidt anderledes måde.

Og så kan horrorfans godt sætte kryds i kalenderen d. 6. marts, hvor undertegnede dukker op og skal optræde.

Der kommer flere detaljer så snart programmet og kontrakterne er i hus, men det ser ikke ud til at flammeshowet kan lade sig gøre denne gang. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Begivenhed, Forfatterskab og tagget . Bogmærk permalinket.

3 svar til KBH Læser

 1. Martin W. skriver:

  Hvornår er programmet ude, så man se hvad man skal deltage i?

 2. Michael Kamp skriver:

  Jeg ved faktisk ikke hvornår programmet offentliggøres, men der var deadline på punkter for et par uger siden, så mon ikke det er lige på trapperne?

 3. Mads skriver:

  Programmet kommer den 12. februar – og samme dag på kbhlaeser.dk 🙂

  Mbh Mads/Kbh Læser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *