Kunststøtte (og lidt om Forfatterland)

writersblock
Det er den tid på året – forfatterblogs bliver stille og ude på de små loftsværelser og kælderlejligheder river kunstnere sig i håret, mens de forsøger at finde hoved og hale i vejledninger skrevet på officiel volapyk. Vi nærmer os deadline for at søge kunststøtte. 🙂

1. september er skæringsdatoen og inden da skal man (hvis man vil søge offentlige midler i denne omgang) have en omfattende beskrivelse af sit produkt klar.

En grundig synopsis der giver et klart overblik over projektets omfang, en tekstprøve på 5-10 sider, der danner grundlag for vurderingen af kvaliteten, og endelig en liste over tidligere udgivelser fra etablerede forlag.

Af en eller anden grund kan man kun søge offentlige midler, hvis man før har været udgivet på et forlag, man ikke selv har noget at gøre med, så samtlige enmandsforlag derude er sat i skammekrogen ud fra de offentlige retningslinjer.

Der er en opfattelse derude i Forfatterland(1) om at genreforfattere lige så godt kan opgive at søge støtte, da Statens Kunstråd ses som det litterære modsvar til Bogart (der jo som bekendt foretrak sort/hvide franske film frem for populær underholdning 😉 ).
Det bliver en selvopfyldende profeti, hvis det afholder de selv samme forfattere fra at søge støtte, for de der ikke søger får i hvert fald ikke del i goderne.

Jeg ansøgte sidste år om midler til den næste roman i rækken (efter Hospitalet) og fik afslag, men søger igen i år. Det er blevet lidt en principsag ikke at give op på forhånd, selvom processen ganske rigtigt er en smule bøvlet.

Det er vel heller ikke urimeligt, når det drejer sig om skattekroner.

Læs mere om kunststøtten HER.

————————————————————————————————–

(1) Forfatterland: I modsætning til Narnia, som kan findes igennem gamle klædeskabe og malerier, kommer man til Forfatterland ved at presse ansigtet ned i en åbenstående bog og banke en større, tykkere bog kraftigt mod nakken, gerne med en deadline hængende over hovedet.
Næseblod og hovedpine er hyppige bivirkninger ved overforbrug.

Forfatterland er en magisk verden befolket med alle de elskede litterære figurer og forfatterne, der skabte dem. Store flokke af bevingede aber formørker solen, der spilles quidditch i enorme stadions og vampyrerne ligger på lur overalt – nogen for at suge dit blod, andre for at vise vej med deres glimtende brystkasser. Kroerne servere kun whisky og kokain og i alle soveværelser mødes du af Christian Grey og Anastasia, ivrige efter at vise dig deres univers.

Husk at besøge Lidelsernes Bjerg hvor våde, nøgne forfatterspirer kæmper mod hinanden bevæbnet med store ringbind fyldt med afslag i en desperat kamp for at nå Udgivelsens Tinde, mens Bitterhedens Dal er forbeholdt de gamle forfattere, der hader alt det nye.

Oplev George R. R. Martin brøle: ”De må dø!”, mens han render rundt og slagter alle elskede figurer med sin armbrøst, alt imens Stephanie Meyer og Bram Stoker jævnligt går i buret til en Two Team Cagefight med Ann Rice og Richard Matheson på sidelinjen, klar til at tage over.

Her er mutanter, elvere, muterede elvere, kannibal-robotter og alt godt fra underbevidsthedens dybe, mørke hav.

Forfatterland er et fantastisk sted, men pas på med at begive jer ind på Mangasletten, der støder op til Hentai Sumpen – visse ting kan ikke slettes fra hukommelsen – og der er ingen regler i FanFiktion Ekspressen, så omtanke er påkrævet.

God tur.

I skal i øvrigt ikke klappe de små lam.

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Kunststøtte (og lidt om Forfatterland)

  1. Mette Julin skriver:

    Vel talt! Og glæder mig, at du har besluttet dig for at søge i denne omgang :-). Jeg krydser fingre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *