Lobotomy

0ecb4ece577283436d16c058f96d8fed_original

Så er det igen tid til at smide penge efter en god idé.

Lobotomy er et oldschool horror brætspil, der lyder meget, meget lovende.

Historien er som følger: Spillerne tager hver kontrollen over en patient på en anstalt, og oplever spillet igennem deres øjne. De skal undslippe deres celler og bekæmpe de rædsler der er sluppet løs i anstalten – alle med klare referencer til film og serier vi kender.

Spillet er co-op, hvilket i mine øjne er en stor fordel. Spillerne er sammen om at vinde – jeg er begyndt at spille brætspil med min seksårige, og det er langt nemmere at være på samme hold, end at være mod hinanden.

Tvistet er at alle rædslerne muligvis er en del af spillernes sindssyge, så når man kæmper desperat mod en Deep One, bokser patienten måske i virkeligheden mod en potteplante.

Det lyder måske ikke banebrydende, men de medfølgende figurer er fantastiske og hele spilsystemet virker meget gennemarbejdet.

1af3ee4d54cf642f0e2cb5e8190bc8a2_original

 

Det er også et skoleeksempel på hvordan en succesfuld kickstarterkampagne skal håndteres. Det er en sørgelig sandhed, at det kræver penge, at samle penge ind. Gode videoer, professionelle illustrationer – det hele skal være på plads, før man præsenterer projektet, så de potentielle backere kan se, hvad de får.

Jeg mener – prøv at se hvad boksen allerede indeholder:

 

66bcccad42e02bcbd7bba4c790872024_original

Det der – det har ikke været billigt. Nogen har allerede investeret voldsomt i produktet for at vise, hvad det kan blive til. Enten har de sponsere fra start, eller også er skulptørene og illustratorene en del af teamet og har arbejdet gratis i håbet om finansiering.

En lille fed detalje er, at de enkelte spillere trækker fra forskellige decks alt efter hvilken kategori deres sindssyge falder i. Paranoide er bedre til forsvar, maniske har flere “action points” pr. tur osv. Se hele listen i præsentationen på siden.

Jeg synes at Lobotomy virker som en fantastisk projekt.

Smid penge efter det og læs mere mere på Kickstarter HER. Traileren og spileksemplet er altså lækkert produceret.

Der er 12 dage tilbage af kampagnen, så skynd dig at finde muldvarpeskindet frem og lad det regne med tyvere.

Dette indlæg blev udgivet i Crowfunding og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *