“Mod det uendelige … univers!”

Warp bubbles

Woot!

Årets sci-fi nyhed er i hus og nørder over hele verden danser rundt i gaderne.

Det er ikke længere nødvendigvis en fysisk umulighed at komme ud til stjernerne i vores levetid, og ej heller at tage turen hurtigere end lyset.

I hvert fald hvis man skal tro Ekstra Bladets kritiske udlægning 😉

“Harold White og hans kolleger har fundet smuthuller i de matematiske ligninger, som beskriver universets fysiske tilstand, og mener at det rent faktisk er muligt at manipulere det stof, som rumtiden er skabt af.

I praksis er forskerholdet allerede i gang med at forsøge at skabe en mikroskopisk ‘warp-boble’, som skal bevise, at teorien kan udføres i praksis.

Et rumskib ville kunne rejse ekstremt langt på utrolig kort tid ved at befinde sig inde i en sådan en boble. Rummet foran skibet ville blive komprimeret, og rummet bag skibet ville blive udvidet, således at skibet flyttes til et andet sted uden faktisk at bevæge sig. På den måde undgås også de bivirkninger, der for eksempel ville opstå, hvis man i stedet kunne rejse med lysets hastighed.”

Læse den simple version på Ekstra Bladets hjemmeside eller den lidt mere udførlige forklaring her: Daydreaming Beyond the Solar System with Warp Field Mechanics

Helle for Alpha Centauri!

Also: 300 posts – Yay!

Dette indlæg blev udgivet i Videnskab. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *