Når manuskriptet er færdigt

Jeg skrev tidligere en lille serie om de praktiske trin i en forfatters arbejde, fra idé til udgivelse. Men jeg sprang vist forlagets redigeringsprocess over.

Ser I – der er enkelte forfattere, der kan aflevere et perfekt manuskript. En manus så stærkt at det kan trykkes uden videre bearbejdning og forfatteren roligt kan læne sig tilbage og sniffe kokain fra en strippers bagdel, mens pengene vælter ind. Jeg har hørt om dem, men aldrig mødt en.

For os andre ser processen således ud:

Nedslag_Edit

Det, mine damer og herrer, er de første sider af mine kommende roman Nedslag efter redaktøren har slået kløerne i dem. Hver enkel lille rød anmærkning er en rettelse, og jeg skal møjsommeligt sidde og gennemgå dem, mens jeg enten acceptere eller afviser ændringerne.

Jeg elsker at være forfatter, men at skulle gennemgå 100+ sider på den måde er, ærlig talt, ekstremt kedeligt. Heldigvis kan jeg se at teksten bliver bedre af processen, så slutresultatet er arbejdet værd.

Lige nu, i dette øjeblik, afholder Tellerup en lille konkurrence, hvor I kan vinde et eksemplar af “Moln -Jorden husker”. Klik HER, og gæt på hvad den nyeste roman handler om.

Plot twist – det er ikke et meteornedslag 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *