Novellekvaler

Efter jeg har opdaget novellen som medie, støder jeg hele tiden på spændende konkurrencer eller koncepter, hvor der er en stram deadline. Jeg fik i 11. time min novelle færdigt til undervisningsministeriets nye drengelitteraturpris, men det var stressende at være så presset på tid. Den blev dog rigtig god alligevel. En lille drengegyser med titlen Telefonfis.

Nu er det så emnet karneval, der skal danne rammen om en novelle. Endda i en konkurrence, hvor jeg bliver nævnt på nettet. Det forpligter jo.
Det rigtig spændende ved denne konkurrence er, at vindernovellen bliver filmatiseret. Det kan vi godt lide.

Deadline er dog allerede d. 15. september, så jeg er i hård tænkeboks for at finde en god vinkel.

Det er nu lidt sjovt – som lærer har jeg utallige ganget formanet eleverne: “Gå nu i gang i god tid – det er surt at sidde med det hele søndag aften” og alligevel sidder jeg nu og er blevet overrasket af en deadline for anden gang på en måned.

Gør som jeg siger, ikke som jeg gør. 🙂

Tilbage til arbejdet.

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab. Bogmærk permalinket.

2 svar til Novellekvaler

  1. Jonas Wilmann skriver:

    Karnevals-novellen er en bitch, fordi den kun må fylde 5 sider. Jeg har sendt mit bidrag ind, men det var fandeme svært at holde sig indenfor 5 sider. Jeg var ved at give op flere gange, men kom vist frem til noget nogenlunde fornuftigt. Kunne ikke lade være med at tænke i billeder, nu hvor man vidste, at den kunne “risikere” at blive filmatiseret.

  2. Michael Kamp skriver:

    He – ja, hver gang jeg har en god idé bliver det svært at presse den ned i det rigtige format. Det ligner en gentagelse af de sidste par dages hektisk arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *