Nytår 2011/2012

Så blev det nytår igen.

Jeg er jo en del af det arbejdende folk, der holder nationen i gang mens alle I andre render rundt og skyder krudt af eller gør jer selv pinligt bemærkede. 🙂 Jeg er nattevagt og mødte ind kl. 23.15 indtil min vagt slutter 07.15.

Skål derude.

Det er nu et år siden jeg transformerede min gamle, haltende word-hjemmeside til en egentlig blog og jeg synes den er kommet godt fra start. 188 indlæg blev det til i årets løb herunder 3 temauger og en julekalender.
Dengang 2011 var helt ny satte jeg mig selv nogle mål til offentlig skue på bloggen og nu er det blevet tid til at gøre status.

Jeg havde sat mig for at skrive to romaner, mindst to noveller og deltage i årets NaNoWriMo. Jeg fik skam skrevet novellerne og en af dem vandt endda min første litteraturpris.
Til gengæld er jeg stadig i gang med den første roman. Barsel og efterfølgende småbørn har ikke været fremmende for skrivehastigheden, men nu kan jeg se enden på første gennemskrivning. Jeg nåede heller ikke at deltage i NaNoWriMo, men så må jeg tage en personlig måned i stedet – en PerWriMo 😉

Hvordan var 2011 så for Michael Kamp?

Det var et fremragende år. Min anden søn, Ask, kom til verden i februar og da min første selvstændige udgivelse på Tellerup, Moln – Jorden Husker, udkom i april blev det min mest roste udgivelse til dato. Jeg ved endnu ikke hvordan den har solgt, men jeg væltede mig i absurd gode anmeldelser fra alle sider.
Så kom min første science fiction novelle ud på tryk i Science Fiction Cirklens årlige antologi Lige Under Overfladen og den fik også ros med på vejen.

Min nyeste roman, Bunker 137, udkom på bogmessen i november og fik pæne anmeldelser, selv om jeg næsten ikke nåede at glæde mig over udgivelsen, før min lille gysernovelle Telefonfis vandt Undervisningsministeriets Drengelitteraturpris 2011.

Jeg er altså nu prisbelønnet forfatter, hvilket i min branche er næsten det samme som at være adelig. 🙂

Endelig blev jeg i årets slutning omtalt i Politiken som en af profeterne indenfor dansk horror, hvilket mit ego slet ikke kan tåle. Heldigvis bliver jeg holdt ved jorden af hverdagens barske realiteter, hvor titler og ros ikke har den store indflydelse på hvem der gør rent eller afleverer ungerne i institution om morgenen. 🙂

2011 var fantastisk. 2012 må hellere tage sig sammen, hvis det skal leve op til forvetningerne.

Og apropros 2012 – hvad er så planerne? Hvilke mål har jeg sat mig for det næste år.

Vi kan lige så godt starte i den mest ambitiøse ende. Jeg har besluttet at 2012 skal være året, hvor mine tekster også kommer ud på det engelske marked. Mere specifikt er det min ambition at få mindst én novelle udgivet igennem et af de mange online magaziner der betaler en ordentlig takst. Altså Clarkesworld, Tor.com eller en af de andre magaziner Lars Ahn Pedersen omtaler i sin glimrende blog-serie om netop dette emne.

Det er store ambitioner, for selvom det engelske marked er kæmpestort, er konkurrencen tilsvarende hårdere. Det svarer lidt til at gå fra Danmarksmesterskaberne til OL. Det bliver barskt.
Samtidig er det også enormt motiverende pludselig igen at stå med hatten i hånden og forvente afslag efter afslag, mens man spænder talentet til det yderste og forsøger at forbedre sig.

Det bliver spændende.

Herhjemme skal den nyeste roman gøres helt færdig, Bobs Saga 4 skal skrives og jeg forventer igen at sende en novelle til SCF’s antologi. Det kræver selvfølgelig at min skriverutiner igen kommer på plads så jeg stabilt kan producere 1000 ord pr. session.

Kan I have et forygende nytår, passe godt på jer selv og ikke gå med fremmede hjem i nat. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab, Personlig og tagget . Bogmærk permalinket.

2 svar til Nytår 2011/2012

  1. Ej hvor lyder det fedt – glæder mig allerede til at se mere til dine bøger! Må indrømme at det faktisk var Moln der gav mig blod på tanden til at kaste mig over gys, horror og andre skræmmende bøger. Ved ikke om du husker at du var ude og spise kage i en spejderhytte på sjælland, og forærede gratis bøger? 😉

    Så tak for at åbne en masse spændende nye døre!

  2. Michael Kamp skriver:

    Tak for de pæne ord. 🙂

    Selvfølgelig kan jeg husk spejderhytten. Det var sjovt at holde et oplæg for folk, der alle elsker at læse. Det giver en del mere liv til debatten 🙂

    (http://www.michaelkamp.dk/forfatterbes%c3%b8g-pa-tellerup-tr%c3%a6f.html)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *