Remakes – Conan the Barbarian

Hov – Conan er da ikke horror?

Måske, men Conans eventyr foregår ofte i horrorland med dæmoner, ældgamle guddomme, der vil opsluge verden, og liberale mængder tentakler. Hvem kan modstå den blanding?

Hvis man er vokset op i firserne vil man helt naturligt forbinde en ung Arnold Schwarzenegger med rollen som Conan og rynke på næsen af en ny skuespiller. Det er der nu ingen grund til, for hvis man har læst den orginale tegneserie, er det tydeligt at Schwarzeneggers version af barbaren har meget lidt at gøre med den “rigtige” Conan.

Jeg var selv skeptisk over en anden i rollen som den muskelsvumlende barbar, men efter at have set traileren nogle gange og tænkt tilbage på serien, er jeg fortrøstningsfuld. Hvor Schwarzeneggers Conan var næsten karikeret i sin tilgang til verden ser den nye version mere seriøs ud. Jason Momoa har rollen som den tavse barbar.

Lidt sjov paratviden – Der var oprindeligt planlagt tre spillefilm om Conan i firserne, hvoraf de to blev indspillet med Schwarzenegger i hovedrollen, Conan the Barbarian (1982) og Conan the Destroyer (1984). Den tredje, Conan the Conqueror blev forsinket, røg ind i problemer med kontrakterne og endte med at blive droppet. Til sidst blev manuskriptet omskrevet og blev til Kull the Conqueror – endnu en glemt perle fra en svunden tid 🙂

Traileren til den oprindelige film fra 1982:

Jeg må indrømme at den gamle version ser lidt slidt ud i kanten, så jeg glæder mig.

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Remakes – Conan the Barbarian

 1. Freddy E. Silva skriver:

  Ja, jeg tænkte også det var et spøjst valg til temaugen, indtil jeg læste hele indlægget, og du har ret. Jeg var også stor fan af tegneserien i min grønne ungdom, og den havde mange elementer af horror. Jeg ejede det sort/hvide album, der hed ‘Slaveprinsessen’ og klimaks i den var en hær af skeletkrigere, der genopstod for at bringe død og ødelæggelse til alle. Opsamlingsalbummet ‘Tyve i Hyboria’ bestod af flere små historier, nærmest grafiske noveller, der alle faktisk var mere horror end fantasy… Så du har ret i det hele, undtaget én ting:

  ‘Den gamle version ser slidt ud i kanten’?? Blasfemi! 😉

  Den oprindelige Conanfilm er langsom i optrækket, har laaange passager uden dialog og et for simpelt plot til så lang en film, men billed- og lydsiden (Poledouris’ soundtrack er tyndslidt hjemme hos mig!) gør den nu alligevel til en fantastisk æstetisk oplevelse, stadig den dag i dag – Lidt som ideen var med Disneys ‘Fantasia’.

  Jeg håber virkelig, at den nye remake bliver en fed ny fantasy/horror Conanhistorie, tro mod tegneseriens ånd, men jeg tvivler desværre … meget.

 2. Michael Kamp skriver:

  Det glæder mig at finde en lidelsesfælle 🙂

  Jeg kom nu i tanker om, efter at have uploadet indlægget, at tegneserien jo ikke er den oprindelige Conan, men derimod bygger på de oprindelige romaner. Dem har jeg dog ikke læst – de fandtes ikke på dansk da jeg var yngre.

  Jeg tror (håber) nu at der bliver en god, frisk tilgang til Conans univers. Jeg har bare svært ved at se, hvordan de skal dække en hel verden + en episk historie på kun en film.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *