Remakes – Fright Night

Vi starter temaugen med remaket af den klassiske Fright Night fra 1985.

I orginalen følger vi teenageren Charlie Brewster, der opdager at den nye nabo ikke har rent mel i posen. Der sker underlige ting inde ved siden af og han begynder at få en absurd mistanke – hvad nu, hvis naboen er vampyr?
Fright Night var en typisk, højenergisk firserproduktion med masser af humor, forviklinger og en antydning af homoerotisk tiltrækning, når vampyren skruer op for charmen. Jeg husker den som underholdende, men ikke specielt skræmmende.

Remaket har Colin Farrell som den skumle nabo, et valg der har undret på nettet. Colin Farrell er en udemærket skuespiller, men rollen som vampyr kræver noget ekstra, hvis det skal være troværdigt. Vi må se, hvordan det er blevet.

Remaket rammer det amerikanske marked i august – ingen anelse hvornår filmen kommer til Danmark. Orginalen havde i øvrigt to forskellige danske titler dengang. Gysertimen var den ene. Den anden var det episk ringe: Hjælp, min nabo har hugtænder. Gah!

Trailer for den nye version:

Og selvfølgelig traileren til versionen fra 1985:

Dette indlæg blev udgivet i Film, Temauge og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

3 svar til Remakes – Fright Night

 1. Søren skriver:

  Den nye FRIGHT NIGHT skulle få dansk premiere den 15. september.

 2. Freddy E. Silva skriver:

  Fed opstart på temaugen!
  Da jeg selv opdagede denne nyhed på apple.com/trailers, blev jeg ekstremt overrasket over at se en af mine barndoms favoritter i en remakeudgave. Jeg må have set Fright Night et utal af gange i 10-11 årsalderen, hvilket nok understreger, at der var tale om humoristisk horror mere end reel horror (sammenlignet med min reaktion på Eksorcisten i samme periode!).
  Så den anden dag genså jeg Fright Night på tv, og det var et hyggeligt nostalgisk gensyn med et strejf af ufrivillig komik, da jeg opdagede, at Charlies kæreste dengang blev spillet af ‘Vore Værste År’s nabokone Marcy!
  Mht valget af Farrell som vampyren, så synes jeg nu ikke det er helt ved siden af. I den oprindelige havde den skumle nabo en meget intens karisma. Hans blik lignede noget, der kunne gennembore en stålplade. Begge karaktertræk vil jeg mene Farrell sagtens kan levere. Det sagt, så gætter jeg alligevel på, at ikke mange andre end de gamle ‘Gysertimen’-fans vil smile over denne remake.

 3. Michael Kamp skriver:

  Haha – ja, det er lidt spændende at se om den får en god modtagelse eller forsvinder i glemslen igen. Bare de ikke har gjort den for renskuret for så er charmen helt forsvundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *