Samhain Publishing Horror

Samhain Publishing Horror

I min evige søgning efter engelsksprogede markeder hvor jeg kan sprede min såsæd er jeg snublet over Samhain Publishing.

Samhain er nok mest kendt for deres romantiske serier og deres erotik. Ikke et oplagt marked for en horrorforfatter, men de har vist sig at være et meget interessant bekendskab.

Oh - spændende :-p

Oh – spændende :-p

For det første har de startet en horrorlinie, der ikke har noget med deres romantiske udgivelser at gøre. Ingen paranormale romancer eller pornoversioner af Twilight, men solid, grum horror.

For det andet er deres udgivelsesmodel ret interessant.
De er interesserede i historier fra 12.000 til 120.000 ord, hvilket er meget bredere end de fleste forlag. Alle titler kommer først som e-bøger, hvor forfatteren får 40% i royalty og hvis de er over 50.000 ord kommer de automatisk som fysiske papirbøger seks måneder senere.

For det tredje har de et godt netværk og man kan finde deres bøger i rigtige, fysiske boghandlere i hele verden. De har styr på logistikken og markedsføringen, der bringer udgivelserne ud i verden. Alt for mange mindre forlag på den engelsksprogede scene mangler netværket, der kan få boghandlerne gjort interesserede i udgivelserne.

Meget diskret :)

Sikkert et mordmysterie 🙂

For det fjerde, og det er det vigtigste, så bliver de rost til skyerne af de forfattere, der samarbejder med dem. Jeg har foretaget lidt research og fundet en stribe forfattere, både romantikere og horrorfolk, der arbejder med dem og de har ikke andet end ros til forlaget.

Ulempen er (selvfølgelig) at de er populære og derfor får mange, mange manuskripter tilsendt hver uge. Det gør dem kræsne og svære at imponere – hvilket er som det skal være.

Antallet af ord er vigtigt, for på engelsk er der andre præferencer end på dansk. De fleste forlag forventer at en roman fylder mellem 80.000 – 120.000 ord, og de vil ikke se på noget under 70.000 ord. For visse genrer er grænsen mellem 50.000 – 60.000, men både horror, sci-fi og fantasy forventes at være over de 80.000 ord.

Det er dælme meget. Med ca. 600 ord pr. side er det mellem 133 – 200 tætskrevne A4 sider. Bobs Saga 2 + 3 er oppe i de luftlag og den kommende Hospitalet klarer fint skærene, men det er ret meget. Samhain er altså modtagelig for væsentlig kortere tekster og med et blik på mit bagkatalog, er det en god ting.

Læs mere om dem HER.

Det her ser mere relevant ud :)

Fra deres horrorlinie

Og de er ikke blege for at indkalde til deres egne antologier.

Der er nu åbent for indsendelser til deres kommende Gothic Horror Anthologi.

I’m open to supernatural or non-supernatural, historical or contemporary novellas. You can use ghosts, vampires, werewolves, homicidal maniacs, or almost anything your imagination can create. But I want to feel that claustrophobic, shadowy, oppressive gothic atmosphere.

The novellas must range between 25,000 to 30,000 words in length, no more, no less—please note, only manuscripts that fall in this word count will be considered for this anthology

Deadline 15. september 2013.

Læs mere HER.

Jeg springer den nok over selv – jeg har en roman at skrive færdig – men opfordringen er hermed givet videre.

Held og lykke 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *