Sharknado

sharknadoAsylum har en stolt tradition for at producere ganske rædderlige dyregysere, men helt fra start var der noget ved Sharknado der virkede anderledes.

Plottet var dumt, men plottet er jo *altid* dumt i disse film. Filmen virkede sært tillokkende – som havde Asylum tappet ind i alle B-films hellige kilde og sammensat en film der indeholdt alt det bedste af det dumme.

Det var ikke særlig nemt at komme til at se filmen, for den blev oprindelig kun vist i USA, men efter en bragende kult-succes er den også blevet vist herhjemme ved mindst et særarrangement.

Filmen handler om … ja, det er så dumt at man kunne skrige, så lad os se traileren i stedet.

Vi har altså at gøre med en film, der ignorerer grundlæggende naturvidenskab.

Er den så god?

Den er vidunderlig!

Sharknado er noget af det ypperste indenfor B-film, som jeg har ladet mine øjne besmudse af. Den er så fremragende overgearet, overspillet og fuldstændig uden indre logik at det er en fornøjelse. Den tager “så dårlig at den er god” til helt nye højder.

Jeg kan ikke helt regne ud om Asylum har planlagt at ramme den magiske opskrift, eller de bare var heldige, for deres bagkatalog er ikke så vellykket.

Lad os tage de positive sider en for en.

Skuespil
Alt for mange b-film har tåkrummende skuespil, leveret af instruktørens venner og familie. Sharknado har Tara Reid og Ian Zinger (Beverly Hills 90210) der, selvom de aldrig har været a-liste skuespillere så dog er rigtige skuespillere.
De ved, at det ikke er nok at lære replikkerne udenad – man skal spille en rolle.

Det lyder ikke af meget, men det hæver niveauet.

Action
Den største dødssynd en film kan begå er at kede mig. Desværre lider mange b-film under sløvt tempo. De har ofte fyret hele budgettet af på et latterligt papmachemonster, der sjældent er på skærmen og derfor skal tiden gå med ligegyldigheder.

Ikke i Sharknado. Her er fart på hele tiden og man er vældig godt underholdt af den stadige strøm af idioti på skærmen.

Scener uden logik
Her er vi på lidt usikker grund, da det i høj grad er en smagssag. Normalt bør en film tilstræbe indre sammenhæng og logik, men Sharknado smider alle den slags overvejelser over bord og dykker ned i absurditeterne.

Der er ingen logik i, hvad der kan lade sig gøre eller hvordan situationen udvikler sig. På et tidspunkt kører vores helte igennem de oversvømmede gader i en bil. En haj svømmer lidt rundt om bilen, før den dykker ind under bunden og angriber nedefra.
Uanset at der aldrig ville være plads til den under bilen.

I samme ombæring ser vi en tunnel blive oversvømmet og folk, der bliver ædt af hajer i vandet, men da vores helte løber til undsætning, går vandet dem ikke engang til knæene.

Og så har jeg slet ikke nævnt selve tornadoen af hajer.

Psst - Kig op!

Psst – Kig op!

Den eneste negative ting er at selve regnen af hajer som traileren har hypet først finder sted i den sidste tredjedel af filmen.

Det er selvfølgelig også den dyreste at producere, men alligevel.

Alt i alt var Sharknado alt jeg havde håbet på.

Er man til b-film går man ikke galt i byen her.

En varm anbefaling.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Film og tagget . Bogmærk permalinket.

Et svar til Sharknado

  1. Pingback: Kultfilmen ‘Sharknado’ på NetflixFlixnyt - Få mere ud af Netflix | Flixnyt - Få mere ud af Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *