Skal vi leve af bøger, spil og musik?

Der var et interessant program på DR her til aften i magasinet Penge.

Det viser sig at Danmarks eksportprofil er ved at ændre sig. De kreative brancher klarer sig nemlig ret godt på trods af finanskrisen og har overhalet både banksektoren og landbruget i antallet af ansatte. Der er nemlig masser af kroner i de kreative hoveder inden for brancher som litteratur, musik, computerspil og design. Det er de erhverv, der samlet set kaldes ‘Oplevelsesøkonomien’.

Hvor stor omsætning henter de hjem til Danmark? Sidste år bidrog oplevelsesøkonomien 108 milliarder kroner i værditilvækst til dansk økonomi. Milliarder! Det er 9 nuller.
Spillet Limbo har omsat for 45 millioner indtil nu. Forfatteren Jussi Adler Olsens bøger har omsat for en milliard på verdensplan.

Der er et kæmpe potentiale for Danmark i de kreative brancher og det lyder som om nye vinde begynder at blæse fra regeringen. Forhåbentlig betyder det et nyt fokus på kunst og en chance for at udvikle talenterne. Ikke for at komme på statsstøtte, men for at få muligheden for at hive formuer hjem til samfundet.

Jeg føler ansvarets tunge byrde på mine skuldre. Mit land har brug for mig.
Nuvel – hvis Danmark behøver det, må jeg trække i arbejdstøjet og forsøge at få det store gennembrud. At blive en succes både herhjemme og internationalt med millioner af solgte bøger og en heftig tilføjelse af økonomiske midler. For Danmarks skyld, naturligvis 😉

Det var et spændende program. Se det her:

Dette indlæg blev udgivet i Debat og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *