Stand Still, Stay Silent

SSSS3

Fra kannibalbørn og ekstremsplat til hygge og rolige scener. Stand Still, Stay Silent er en meget anderledes apokalyptisk fortælling, men også en ganske fed en af slagsen.

Hovedhistorien (der er en ganske lang prolog) finder sted i Skandinavien mange, mange år efter et verdensomspændende udbrud af en pest, der tilsyneladende gjorde nogle af ofrene til monstre. Den teknologiske udvikling er gået tilbage til bondesamfundet og hele den kendte verden er begrænset til Skandinavien. Island er den nye supermagt, da de er den nation der modstod pesten bedst, mens Danmark er næsten udraderet, hvor kun Bornholm holder stand. At bo på en ø har nogle fordele.

Hele universet er kraftigt inspireret af nordisk mytologi og folketro, hvor både magi og de gamle guder er vendt tilbage, mens de overlevende vakler mellem at genopbygge deres samfund og udforske hvad der ligger på den anden side af grænsen.
Der tales forskellige sprog i serien, og selv om teksten er på engelsk er forskellen på de nordiske sprog et fast plotelement.

Vi følger en international ekspedition med medlemmer fra samtlige nordiske lande, der skal en tur til Danmark på jagt efter bøger – den nye verdens skatte.

Tegningerne er holdt i en meget hyggelig stil og historien bevæger sig stille og roligt fremad. Minna Sundberg er båder tegner og forfatter på historien, og hun tager sig god tid, selvom hun opdaterer med umenneskelige fem sider om ugen(!)

Jeg følger trofast med hver dag og kan varmt anbefale serien. Det er ikke splat eller action der er i centrum her, men historien og præsentationen af den nye verden.

Giv den en chance.

STAND STILL, STAY SILENT

SSSS2

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Webcomic og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *