Texas Chainsaw 3D

Texas-Chainsaw-3DListen af remakes er uendelig og denne gang står den klassiske Motorsavsmassakren for skud.

Filmen er egentlig en ny toer, for den starter kort efter begivenhederne i Motorsavsmassakren. Leatherface’ familie bliver dræbt, da de forsøger at forhindre politiet og de lokale rednecks i at lynche ham. En enkelt nyfødt pige overlever og bliver uofficielt adopteret af en redneck, der tager hende med hjem til familien.

Så spoler vi fremad til pigen er ung og den meget forudsigelige afsløring af, at hun i virkeligheden er en Sawyer og at hun har arvet et stort, gammelt hus med en hemmelighed.

Lad os skippe referatet og springe direkte til bedømmelsen.

Det gode:
Leatherface. Det er altid en fornøjelse at se en mand, der elsker sit håndværk. En mand med passion der værdsætter de fine nuancer i sin kunst.

De forsøger at twiste historien på en ny måde i forhold til alle de andre film i serien.

texas-chainsaw3d-tania-raymondei-Tremaine-Trey-Songz-Neverson

Det skidte:
Skuespillerne er castet efter udseende istedet for talent. De virker omtrent lige så troværdige som Rihanna i Battleship. Man er fuldstændig ligeglad med dem, når de en efter en møder saven.
Og selvfølgelig tager de konstant idiotiske valg – f.eks. at gemme sig i en kiste, når en psykopat med motorsav jagter dem.

Plottet er tyndt, men det mest irriterende er netop det fornyende twist.

SPOILER

Efter Leatherface har dræbt alle hendes venner igennem filmen, skifter hovedpersonen Heather pludselig side, da den lokale sherif er efter hende. Hun er kusine til Leatherface og han vil derfor ikke slagte hende, men derimod beskytte hende mod alle andre.

Det er så dumt, at man tager sig til hovedet. Selv hvis motivationen var god nok, så har Leatherface myrdet alle hendes venner og mange, mange andre mennesker igennem tiden. Det ville svare til pludselig at hjælpe Ted Bundy, fordi han var en fætter.
Selv i filmens sidste scene, hvor Heathers adoptivforældre kommer på besøg for at score penge, åbner Leatherface døren med saven klar – åbenbart en passende straf for at være dårlige forældre, der alligevel reddede hende dengang.

Det er absurd at en pige med en relativ normal opvækst blive fuldstændig kold over for mord på den måde, og selv den bedste suspension of disbelief kan ikke holde til udviklingen.

 Er det så en forfærdelig film?

Nej, den er bare ligegyldig og glemt med det samme. Der er ingen grund til at gå tilbage til en klassiker, hvis man ikke har noget at byde på.

2/6 stjerner og det er Leatherface der bærer stjernerne.

Se hellere remaket fra 2003, hvis du absolut vil opdatere originalen.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Film og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *