The 100

The-100-poster-falling-verticalThe 100 er en ny ungdoms sci-fi serie, de er begyndt at vise på Kanal 5.

97 år efter en altødelæggende atomkrig lever de sidste overlevende mennesker i en kæmpe rumstation i kredsløb om planeten. Et ekstremt strengt styre er opstået, hvor næsten alle forbrydelser straffes med døden med mindre den skyldige er under 18. I så fald bliver de fængslet og skal evalueres på deres 18-års fødselsdag.

Der er dog et problem med ilten. Systemet er gået i stykker og der vil snart ikke være ilt nok til alle. Som et desperat forsøg sendes alle 100 ungdomsforbrydere til jordens overflade, for at at udforske om planeten igen er bebolig.

Men landingsfartøjet ryger ud af kurs og de 100 strander uden hjælpemidler på en planet der ikke byder dem velkommen.

Så – hvad har vi at gøre med her?

Det står hurtigt klart at plottet er den mest tyndbenede undskyldning for at kaste en masse unge mennesker ud i en moderne Fluernes Herre. Det er meget strømlinet og ikke så overbevisende. Tilsyneladende har de sidste overlevende prioriteret shampoo, balsam og perfekt plukkede øjenbryn højt, for de unge kunne alle være taget fra Disneys stald af håbefulde.

"Vi har levet hele livet i rummet. Med lækkert hår."

“Vi har levet hele livet i rummet. Med lækkert hår.”

Karakterskildringen er primitiv og hullerne i plottet latterligt store. Det bliver ikke bedre når logikken sættes helt ud af spillet. På et tidspunkt driver store mængder giftig og ætsende gas igennem skoven, men et par snarrådige unge mennesker gemmer sig i en hule. Fordi en hule er åbenbart lufttæt?

MEN … hvis man accepterer præmissen og ikke får ondt i øjnene af Disneyficeringen eller irriteres af logiske huller, så er det da hyggeligt.

Serien minder mig lidt om “The Tribe” fra 1999 – en lidt for poleret australsk ungdomsserie, hvor de unge også skulle klare sig i en verden uden voksne.

Jeg forstår ikke, hvorfor en større produktion ikke bruger mere energi på fixe plottet for hullerne er både gigantiske og overflødige.

Serien vinder en smule på et par overraskende cliffhangers, men man sidder tilbage med et tamt indtryk.

Den kan ses. men man skal justere sine forventinger.

Mandage på Kanal 5.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, TV og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *