The Dead

Ind i mellem er man heldig.

Jeg har tidligere omtalt The Dead som en zombiefilm jeg glædede mig til, men havde egentlig forventet at det havde lange udsigter. Men sørme om jeg ikke finder den i en TP-butik til 50,-.

The Dead har en frisk vinkel på zombie-genren, da den foregår i Afrika. De hvide flygter fra denne nye trussel og efterlader de lokale til at klare sig selv, mens de døde spreder sig ud over kontinentet.

Løjtnant Brian Murphy er den eneste overlevende fra et flystyrt, der må rejse tværs igennem det hærgede landskab i et forsøg på at nå tilbage til sin familie i England. Han slår følgeskab med Daniel Dembele, der leder efter sin søn og sammen må de forsøge at overleve i en verden, hvor de vandrende døde er alle vegne. ALLE vegne.

Der er sjældent en scene, hvor de døde ikke langsomt er på vej mod vores hovedpersoner, og det virker faktisk ret godt.

Filmen har fået meget blandede anmelderser på nettet, men jeg kunne godt lide den. Den er meget anderledes af en zombiefilm at være. Der er mindre action og mere snigende håbløshed, samt et meget afrikansk udtryk. Afrika er et barsk sted, selv uden zombier, og det giver filmen en ekstra dimension.

Jeg vil ikke afsløre for meget af handlingen, for den udvikler sig i væsentlig anden retning end jeg selv havde forventet.

Den er absolut ikke for alle, men giv den en chance.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Film og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *