The Mist (serien)

Jeg glædede mig som et lille barn til den nye serie bygget over Stephen Kings The Mist.

Historien var god, filmen var næsten bedre og serien virkede lovende med masser af dramatisk og drab ude i tågen.

Serien landede på netflix her den 25. august og jeg bingewatchede alle 10 afsnit.

Desværre endte jeg med en skuffelse.

Serien starter egentlig godt ud. De første 2-3 afsnit er ret intense, der er noget på spil og samspillet mellem de forskellige skæbnefortællinger og den mystiske tåge fungerer ret fint.

Desværre begynder serien at gå i tomgang efterfølgende og den blev nedgraderet fra sofaserie, der får min fulde opmærksomhed, til pendlerserie som jeg ser på mobiltelefonen, mens jeg pendler til og fra arbejde. Jeg pendler 4 timer om dagen, så der er rigelig tid til Netflix.

Mine kritikpunkter er:

1) Selve tågen. Historien skal forestille at foregår parallelt med filmen fra 2007, men de ændre på hvad tågen er for noget. I den oprindelige historie bliver et fremmed økosystem blandet med vores og tågen er fyldt med fremmedartede og farlige skabninger. Her i serien fungerer tågen mere som en slags LSD, der afspejler den enkeltes egne oplevelser. De forskellige mennesker i tågen får altså forskellige oplevelser, fordi tågen reagere på deres sind.
Det er en interessant idé, men det er væsensforskelligt fra originalen.

2) Ingen monstre. En stor fornøjelse ved filmen var de mange forskellige monstre i tågen. Man vidste aldrig hvad de ville finde derude og der bliver hele tiden antydet at de glimt vi ser kun er en lille del af noget meget større. Det skaber nysgerrighed og dynamik, for vi vil gerne se mere.

3) Typisk serieformat. Filmen var en afsluttet historie med en grum, grum slutning. Serien falder i den typiske fælde for en serie, der ikke ved om der kommer flere sæsoner. Der er ingen stærk finale. Der er ikke nogen afslutning eller afsløring vi kan bruge som pay-off efter 10 afsnit. Den … stopper bare.
Jeg har egentlig ikke brug for en sæson to og jeg tvivler stærkt på at den kommer, hvilket så gør sæson et til en endnu ringere oplevelse. Sæsonfinalen har nogle fine elementer, men det er for lidt , for sent og ikke gennemført nok. Jeg vil ikke loves en mulig forklaring i næste sæson. Jeg vil have noget nu!

Jeg ville hellere have haft fire afsluttede afsnit i stil med filmen, end en hel sæson filler hæmmet af et overstrakt budget. Øv.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, TV og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *