Tre hurtige zombie e-bøger

Jeg er begyndt at bruge Kindle-programmet til PC ret meget og sender mine lange, grådige fingre ind på amazons hjemmeside jævnligt. Som I måske ved har jeg sendt en novelle ind til en zombie-eventyr antologi (en gendigtning af Rapunzel), så det var meget nærliggende at se, hvad der ellers er derude af zombie-litteratur.

I guder, der er mange titler. Jeg har plukket tre ud jeg har læst den sidste måned, og det er en blandet landhandel.

Kevin Richey udgiver selv sin serie Zombie Fairy Tales, hvor han netop gendigter eventyr som zombiefortællinger. Desværre er den jeg købte, The Curse of Peter Pan, ikke særlig god. Det er en sjov verden han bygger op, men det bliver splat for splattets skyld og Wendy agerer fuldstændig urealistisk. Hun vil ikke blive voksen, så hun inviterer den udøde Peter Pan ind, der omgående flår struben ud på hendes små brødre og tager dem med. Wendy vil ikke afvises, så hun følger efter og finder de døde drenges legeplads. Den fungerede ikke for mig.

A.R. Wise har mere held med sin Deadlocked serie (første bind er gratis), der er klassisk zombie-apocalypse for fuld drøn. Den er hyggelig, men har lidt samme problem. Personerne bliver simpelthen ikke påvirket nok af rædslerne omkring dem.

I en scene ankommer hovedpersonen hjem for at finde sine døtre på taget af huset, hvor de ser ham lemlæste deres zombie-naboer, der har holdt dem fanget deroppe i et døgn. Og kun en halv time senere sidder børnene på skødet og hygge sig, mens de kører igennem den smadrede by med en vittig bemærkning på læberne.

En historie bliver selvfølgelig ikke spændende, hvis alle er katakoniske, men lidt mere realisme i deres måde at håndtere tingene på ville være ønskeligt.

Endelig har vi Mark Tofu, der er perlen i den lille samling. Han er selv tidligere marine og skriver med en nerve og en humor, der får siderne til at glide af sted. Og det er den gode humor, ikke bøvede slap-stick bemærkninger, der ellers præger meget zombie-litteratur.
Hans Zombie Fallout serie skal jeg i hvert fald følge med i, for sjældent har jeg klukket så meget under zombie-apocalypsen.
Kan stærkt anbefales og købes HER for kun 3$.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Bøger, Forfatterskab. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *