Bobs Saga 1: Tørre tæsk og springskaller (2006)

Bobs Saga 1: Tørre tæsk og springskaller.
.
.
Bobs Saga: Tørre tæsk og springskaller
er historien om anti-helten Bob Rotleaf, der vælger at drage på eventyr af alle de forkerte årsager.

Bevæbnet med sin enorme økse Lucy, en lomme fuld af sten og en flok venner, der er ved at slå hinanden ihjel oftere end fjenderne er det, drager han ud for at møde sin skæbne, score kropiger og blive berømt.

Dog besværliggøres hans mission af folk, der vil dræbe ham, kvinder, der vil bestemme selv og mænd i kjoler, der konstant skal blande sig.

Anmeldelser:

”… dette er en ungdomsbog, der rækker lidt ind i voksensfæren. Tørre tæsk og springskaller er ikke en dyb bog, der fordrer sjælsflænsende tanker. Men det er en bog, man er underholdt af, og som man faktisk læser videre i, indtil man når sidste side. Jeg vil sammenligne den med en god sitcom. Har man set de første fem minutter, så skal man lige se den færdig.”
A. Silvestri, MetrOrd (
se hele anmeldelsen)

”Af helt ny dansk fantasy at være er Bobs Saga en vidunderlig pause fra teenage-hekse (gad vide hvor den idé mon opstod…?) og proto-modne overvejelser om godt og ondt i krig og – ofte flad og platonisk – kærlighed. Bob er mere menneske end de fleste hovedpersoner, simpelthen fordi forbindelsen mellem middelalderens ridderdigtning og moderne fantasy er skåret grundigt over. Det er en ren fornøjelse.”
Maja Spang-Hanssen og Martin Schjönning, BLÆST

Der slås på tæven i denne humoristiske bog…
”Bob præsenteres som bomstærk og meget dum. Han flytter hjemmefra, fordi han kan følges med nogle omvandrende folk, der kommer forbi. Han vil bruge kræfterne og slås for at få et skulderklap – og helst også blive populær hos pigerne.
Efter bogens ret sjove start vinder Bobs logik helt i bogen…”
Troldspejlet (
Se hele omtalen)

”På samme måde som ‘seriøse’ rollespillere til tider tager sig en omgang hack‘n’slash rollespil for at morskabens skyld, så er denne bog også glimrende til fantasy-læsere, der har brug for en pause fra de mere seriøse fantasy-bøger.”
Thomas Winther, Himmelskibet nr. 14 (
se hele anmeldelsen)

”… Kamp skriver lettilgængeligt og underholdende, og Tørre tæsk og springskaller er hurtig- og vellæst.”
Janus Andersen, fortællingen.dk (
se hele anmeldelsen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *