Bobs Saga 2: Elvere og andre halv-trolde (2007)

Bobs Saga 2: Elvere og andre halvtrolde.
.
.
En skygge falder over verden. En skygge, der vil forandre alting.
Det er Bob lykkeligt uvidende om. Han nyder livet som helt og fører sig frem blandt bønderne i Blåbrønd. Da Cil dukker op med en besked hjemmefra, og Bob er løbet tør for penge, drager vennerne igen på eventyr.

De bliver hurtigt viklet ind i et net af løgne og bedrag, hvor de ikke altid kan stole på deres venner eller hinanden. Bob må sande, at livet som helt ikke er så nemt, som han troede, for udfordringerne er mange.
Uhyrer, lejemordere, nøgenhed og spark i de unævnelige.

Anmeldelser:

”Det handler om slapstick-humor, vold (helst semi-tilfældig), penge og ære. Som ethvert godt eventyr handler om. Michael Kamp har dog i denne bog virkelig fundet frem til fortælletonen, og sproget flyder endog en smule bedre end i den første.
[…]
Det klæder desuden bogen, at det lidt større perspektiv træder tydeligere frem. Verden er ikke længere så sukkersød og tegneserieagtig. Noget gemmer sig i skyggerne, og det har ikke taget bolcher med.”
A. Silvestri, MetrOrd    (
se hele anmeldelsen)

 —

”Hvad der virkelig løfter denne bog op i forhold til sin, også udmærkede, forgænger, er den politiske satire, der gennemsyrer bogen, især i dens sidste halvdel. Det i vore tider alt for brugte slagord ”krig for fred” bliver taget under kærlig behandling.
Som med etteren, har Bobs Saga II dog det problem, at mange af de ting, der gør den virkelig morsom, vil være ret uforståelige for folk uden rollespilserfaring. Jeg vil alligevel vove pelsen, og anbefale andre fantasy-interesserede at læse den, for humor er en alt for sjælden ting indenfor genren, og den får man serveret i rigt mål her.”
Maja Spang-Hanssen, BLÆST   

”Bogens største højdepunkt, er dog hvordan Michael Kamp på ganske subtil vis, får flettet emner som racisme og totalitarisme ind i en ellers uskyldig ungdoms- og fantasyroman.
[…]
Samtidig har han også denne gang noget på hjertet, hvilket kun gør bogen mere læseværdig. Michael Kamp har annonceret endnu et bind i sagaen om Bob Rotleaf. Det bliver spændende at følge Michael Kamps forfatterskab. Som det har udviklet sig fra bind et til to, har vi kun mere at forvente når tredje bind af Bobs Saga kommer på gaden.”
 Rasmus Rosenørn, Sleazehound.dk   (
se hele anmeldelsen)

“Bogen er således blevet en lille smule mere seriøs, men der er stadig masser af action, humor og overraskelser i historien.
[…]
Der er flere bind under udarbejdelse af Bobs Saga, og det skal nok blive spændende at følge sagaens udvikling.”
Thomas Winther, Himmelskibet nr. 16   (
se hele anmeldelsen)

— 

”Det er rollespilsfantasy og røvballehumor.”
 Janus Andersen, fortællingen.dk   (
se hele anmeldelsen)

 —

Lektørudtalelse

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau:
Fantasy-elskere, primært drenge, fra omkring 13 år, vil være vilde med denne bog.

Beskrivelse:
Det er forfatterens tredje bog, og den lægger bestemt op til, at vi kommer til at se mere fra den kant. I seriens andet bind, fokuseres der igen på den grove slagsbror Bob. Han og hans venner fra første bind er løbet tør for penge, og da muligheden byder sig, rejser de endnu en gang ud på eventyr. Undervejs får læseren serveret alle de fantasy-klichéer man overhovedet kunne ønske sig. Det er skabelonskåret, men også utroligt underholdende. Bogen er skrevet med et lunt glimt i øjet og mange referencer til andre fantasy-værker, det især vil tiltale garvede fans af genren. Desuden slutter dette bind med en voldsom cliffhanger, og lægger dermed op til endnu et bind, der bliver svært at vente på. Forsiden er god og i en væsentlig bedre kvalitet, end man normalt ser fra Books on Demand, og bagsideteksten præsenterer indholdet fint.

Sammenligning:
Weis og Hickmans Dragonlance serie er en tydelig inspiration for forfatteren. Men også David Eddings serier om Ridder Jernhøg og Belgarion sagaen kan anbefales, da de har samme humoristiske tilgang til genren.

Samlet konklusion:
God underholdning i sig selv, men super-godt hvis man kender genren godt.

Martin W. Hansen 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *