Horror.dk (2008)

Horror.dk

Vi er under sengen.
I kælderen.
I skabet.
På loftet.
Vi er i mørket.
Vi venter på dig.

Horror.dk er en novelleantologi, udgivet af Tellerup i 2008, med originalbidrag af 12 af de bedste danske skrækforfattere, redigeret af Mathias Clasen. De fleste af novellerne er skrevet specielt til lejligheden, mens et par stykker er dukket op af de respektive forfatteres gemmer.

Horror.dk har som tema det uhyggelige, det rædselsfulde, det forfærdelige. Genren er horror, følelsen er skræk, atmosfæren er stærkt foruroligende.
Horror.dk kan og bør læses af enhver, som holder af et godt gys og en velfortalt historie. Bogen kan desuden bruges i undervisningsforløb, både på folkeskole- og gymnasieniveau.
Horror.dk har sin egen hjemmeside med yderligere hjælp og inspiration at finde, hvis man skriver opgave om gys eller horror, samt hvis man planlægger et undervisningsforløb om genren. Desuden kan man læse nærmere om de bidragende forfattere og om genren, samt få inspiration til videre læsning.

Horror.dk

Forfattere:

Kenneth Bøgh Andersen
Carina Evytt
Christian Haun
Dennis Jürgensen
Michael Kamp
Hanna Lützen
Peter Mouritzen
Erwin Neutzsky-Wulff
Jacob Hedegaard Pedersen
Bernhard Ribbeck
Bjarne Dalsgaard Svendsen
Teddy Vork

Antologien er redigeret af Mathias Clasen

Anmeldelser:

Da der er tale om en antologi, vil jeg ikke gå nærmere ind i historierne. Imidlertid vil jeg varmt anbefale Teddy Vorks Delailas Lokker og Michael Kamps Cornelia. Efter min mening, to af de absolutte højdespringere.”
Emiliussens

“12 af de gode leverer gys, gru og horror i uanede mængder.”
 Politiken     (
se hele anmeldelsen)

”En af de bedste gysersamlinger af danske forfattere til dato, MEN de fleste noveller er for næsten voksne eller voksne, så er du advaret!”
Troldspejlet (
Se hele omtalen)

”Michael Kamps ‘Cornelia’ er en af de historier der med skoleelever i hovedrollerne tager udgangspunkt i unge læseres hverdag. Her føres spøgelsestemaet effektivt op til nutiden (vist med udgangspunkt i verserende vandrehistorier) med en sms’ende genganger. Det er ikke så fjollet som det måske lyder, men faktisk ganske uhyggeligt.”
Ekkorummet.dk   (
se hele anmeldelsen)

”De nyeste navne i antologien – Vork, Kamp og Evytt – har alle leveret teknisk veludførte noveller, som rummer et visuelt element, der nok skulle tiltale de yngre læsere, som er flasket op med horrorfilm.”
Horrrorsiden.dk    (
se hele anmeldelsen)

”Novellerne har forskellige tilgange til genren, men fælles for dem er, at de kryber ind under huden på læseren. De fleste er overordentlig vellykkede og viser til fulde, hvad det er gysergenren kan, som ingen andre genrer kan.
Blandt mine yndligsnoveller i samlingen er Bjarne Dalsgaard Svendsens “Utopia”, som tager udgangspunkt i krigen i Irak. Hovedpersonen Ulrik har været udstationeret dernede, men da hans deling falder i et baghold, og de mister flere mænd, sendes han hjem med resten af delingen. Ulrik har dog svært ved at glemme, hvad der skete – det hjemsøger ham …”
Gyseren.dk    (
se hele anmeldelsen)

Et svar til Horror.dk (2008)

  1. Pingback: Kommende horror fra Tellerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *