Hvor de gamle visner (2008)

Hvor de gamle visner.
.
.
Der er noget galt på Holmegårdens Ældrecenter.
Anita er plejer på demensafsnittet og kæmper en brav kamp for at få hverdagen til at hænge sammen med demente ældre, urimelige forhold og udbrændte kolleger. Det er hårde vilkår, og tingene begynder snart at gå helt galt.
Mærkelige lyde hjemsøger afdelingen, elinstallationerne er ustabile og beboerne bliver mere og mere urolige.
Efter en mareridtsagtig nat begynder de gamle at dø.

Noget er løs på Holmegården.

Den fysiske bog er forlængst udsolgt, men titlen er netop genudgivet som e-bog.
Køb den HER.

Anmeldelser:

”Michael Kamp skriver glimrende med et godt øje for de små detaljer. Det kunne være spændende at læse en længere horror-roman fra hans hånd, for det har han bestemt potentialet til at kunne levere.”
Søren Henrik Jacobsen, Skræk og rædsel    (
se hele anmeldelsen)

”Der sker sære ting, og døden er et elastisk begreb. Trods sin lidenhed tage bogen sig også tid til at fortælle med varme og indsigt om nogle af patienterne.
Der er en vellykket blanding af horror og harme over historien.”
Steffen Larsen, Politiken (03-01-2009)    (
se hele anmeldelsen) 

”For ikke ret længe siden læste jeg Dennis Jürgensens Dæmonen I Hælene. Det var nøjagtig den samme fornemmelse jeg sad med bagefter.”
A. Silvestri MetrOrd (
se hele anmeldelsen)

”Det satiriske har Kamp droppet her, men ellers har han holdt fast i de ting, der fungerede så godt – og har med Hvor de gamle visner begået en god og gedigen horrorroman, der fremviser sin internationale inspiration, men også gør historien specifikt dansk.

Vi befinder os på Holmegårdens Ældrecenter, mere specifikt Demensen, øgenavnet for afsnittet for demente. Historiens omdrejningspunkter er enten stressede plejere eller gamle, ødelagte mennesker, og med de to yderpoler er det ikke noget pænt billede, der tegnes. Dagene og nætter går med at ryge cigaretter og skifte bleer. I min mening er en af horrorgenrens vigtigste virkemidler – og det gælder for dansk horror især – at tage det velkendte og gøre det ukendt, foruroligende, og det er lige præcis den streng, forfatteren anslår her. Der skal være en vis værdighed og ro over de ældres liv, men virkeligheden er en ganske anden, og det er den virkelighed, læseren drages ind i.”
Janus Andersen, horrorsiden.dk   (
se hele anmeldelsen)

— 

”Michael Kamp har tidligere skrevet den satiriske “Fordærv“, som jeg var ret vild med. Den foregik i skolemiljøet, hvor Kamp er på hjemmebane med en uddannelse som skolelærer. “Hvor de gamle visner” er en helt anden type roman. Den har ikke den humor og ironiske distance til sit emne, som “Fordærv” havde. Til gengæld giver den et rigtigt grumt billede af, hvordan vi behandler vores gamle, og det er i sig selv ret uhyggeligt. Oveni putter Kamp så en velkomponeret horror-fortælling, som har en dejligt overraskende slutning.
Historien er velfortalt, og Kamp formår også denne gang at behandle et socialt emne i en horror-kontekst, så man både føler sig underholdt og får en mening med på vejen. Der er mere gys og mindre grin her end i “Fordærv”, og det synes jeg fungerer rigtig godt. Især klimakset i ældrecentrets kælder rammer lige ned i uhygge-nerven.”
Jette S. F. Holst, gyseren.dk   (
se hele anmeldelsen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *