Klovn

Jeg var 12 år gammel da klovnene dukkede op.
Det begyndte i USA. Uhyggelige klovne vandrede rundt om natten og skræmte folk fra vid og sans. Snart spredte det sig og blev en hel epidemi.
Klovnene nåede helt til Danmark. Endda her til Ullerup.
Aviserne havde konstant nye “sjove” historier, enten med klovne der skræmte folk, eller klovne der blev overfaldet af de skræmte.
Langt de fleste var bare udklædte spøgefulde der syntes det var sjovt at skræmme andre.
Men ikke alle sammen.
Ikke i Ullerup.

.

Hovedpersonen i Klovn er den tolvårige Oscar, der får en virkelig, virkelig dårlig nat, da den lille landsby Ullerup pludselig vrimler med klovne. Dødsensfarlige klovne.

En farvestrålende og splattet ungdomsgyser til målgruppen på 11+. Voksne må selvfølgelig gerne læse med.

Klovne! Indvolde! Døde børn! Candyfloss!

Denne gang er omslaget skabt af den talentfulde Flemming Schmidt.

Køb den HER.

Anmeldelser:

Fiktion & Kultur:

Der er skruet op for det makabre, og Kamp mestrer at kolportere skrækken og væmmelsen fra siderne og videre ind i kroppen på læseren. Dette er en roman, der ikke bør mangle i den unge horrorlæsers private gys & gru-bibliotek, og den fungerer fortrinligt som introduktion til det overflødighedshorn af onde klovne i film og litteratur, som man senere kan mæske sig med.

Se hele anmeldelsen HER.

Kåret til Bedste Gyser for Børn 2017 af Gladsaxe Bibliotek.

[Klovn] er en af mine personlige favoritter. Michael Kamp formår om nogen at skrive ubehageligt, og når han beslutter sig for at skrive om “killer-clowns”, går det ikke stille for sig. Her er gys, horror og al det splat man kan ønske sig!
Læs hele Top 10 HER.

Himmelskibet:
Bogen er fyldt med action og blod, og er en glimrende ungdomsgyser, hvor der gerne må være godt med fart på, og bogen holder i høj grad det som forsiden lover.
Læs hele anmeldelsen HER.


Lektørudtalelse:
“En uhyggelig og makaber klovne-gyser, hvor der er skruet godt op for splatter-scenerne, […] Teksten er velskrevet og sat i store læsevenlige typer med dejlig korte kapitler. Plottet er overraskende og tankevækkende.”
Anbefales til indkøb.


Gyseren.dk:
Kamp er i det hele taget eminent til at finde på overraskende og nervepirrende plots, som her hvor døde klovne hjemsøger en lille dansk landsby i sand Freddy Krueger stil for at hævne en gammel uretfærdighed. Samtidig er sproget levende og fuldt af billeder, som gør det nemt at leve sig ind i fortællingen.
[…]
Alt i alt leverer Michael Kamp endnu et pletskud, som jeg kun kan anbefale, hvis du kender en gyserglad pige eller dreng. Du skal bare lige sikre dig, at de ikke lider af coulrofobi først.

Læs hele anmeldelsen HER.

“Historien er god og medrivende, og sproget er helt eminent. Selvom jeg er en smule udenfor målgruppen, blev jeg revet med, ikke mindst på grund af de nærmest filmiske skildringer af krybende uhygge og rå splatter-scener. Mit gæt er, at den kan læses fra 10-12 år, men nok helst af børn der er nogenlunde hærdede, så de meget grafiske beskrivelser ikke giver alt for mange mareridt.
[…]
Min ungdoms gysere (Zombiefilmene og Fredag d.13) bliver nærmest til uskyldige godnathistorier i sammenligning, men jeg er helt sikker på, at den vil gå rent hjem hos de unge!”

Læs hele anmeldelsen HER.


Stemningen er virkelig god i Klovn. Den er creepy, men desværre synes jeg ikke, at den bliver rigtig uhyggelig. Den bevæger sig lige på overfladen, men kommer ikke det spadestik dybere, der ville have gjort mig bange. Men nu er jeg jo heller ikke lige målgruppen, og jeg er sikker på at Klovn vil få nogle barnehjerter til at banke lidt hurtigere, og sikkert også få nogle til at gemme sig under dynen.

Læs hele anmeldelsen på Bare Et Kapitel Mere HER.

Sabrinas Blog

Jeg var fanget fra første side, og jeg nød virkelig historien.

Læs hele anmeldelsen HER.

Læseranmeldelser:

Klovn er en børne-ungdomsbog, men i den grad også en gyser. Den er skræmmende, og formår at holde en spænding og et ønske om at vide hvad der kommer til at ske. Bogen henvender sig til de 11-12-årige, men den kan være lidt skræmmende i denne alder, his man ikke er vant til gyser-genren – Så den kan sagtens læses og stadig have sin effekt, hos ældre læsere. Helt nervepirrende at læse, men hurtigt læst, hvilket også gør bogen ret imponerende. Over sine relativt få sider, opstår en helt igennem fuldført gyser.

Læs mere HER.


Til sidst har jeg vist fået min første Youtube anmeldelse via Asta:


De første læseranmeldelser er også dukket op på Mofibo.
“Sygt god”? Jeg er stolt 🙂