Moln – Jorden husker (2011)

.
.
.
Moln er en mindre by et ukendt sted i Danmark. Et sted hvor folk lever deres liv som de altid har gjort. Men noget er råddent i Moln. Noget er helt forkert. Med udgangspunkt i Moln Skole vil denne føljeton tage dig med til stedet, hvor de fordømte bor. Et sted der tager imod dig med åbne arme, men holder dig fast, når først du er ankommet.
Du vil ikke kunne lide det her, men du vil slå dig ned.
Eleverne på Moln skole lever som alle andre teenagere i Danmark. Fester, druk, dumme lærere og familieproblemer kender alle unge til. På Moln skole har de dog en ekstra udfordring.
Der bliver tilsyneladende færre og færre elever.

Nu er timen til ende og fra skole vi gå,
dem der døde derhenne skal vi nok huske på.

Fra bagsiden:
“I fordums tid blev markedspladsen i Moln flittigt brugt til henrettelse af mordere og afbrænding af hekse.
Blodet flød og fedtet fra de afbrændte kroppe mættede mulden.
Mange år senere, på selv samme sted, anlagde man et sindssygehospital, hvor pinsler og det hvide snit var hverdagskost.
I dag er sindssygehospitalet erstattet af en skole, og alt det onde er glemt.
Men jorden husker …”

Nomineret til Årets Bedste Danske Horrorudgivelse

Den kan købes hos Tellerup

Anmeldelser:

“Det er sjældent, at en bog både er skrevet rigtig godt og er så skræmmende som Moln – Jorden husker, især fordi den veksler mellem at være direkte ulækker som i Sult og indirekte uhyggelig som i Er der nogen?
Michael Kamp formår at flette normale teenageproblemer som venner, familie, kærestesorger og frihedstrang sammen med rene horrorelementer, og resultatet er virkelig godt – og meget skræmmende! Derfor kan det absolut heller ikke anbefales at læse bogen lige inden sengetid – så skal man i hvert fald være forberedt på at ligge søvnløs. Og er man en sart sjæl, skal man holde sig helt væk fra bogen!”
Troldspejlet (Læs hele anmeldelsen)

.
Politiken
“Michael Kamp er mere indædt end Nick Clausen. Og i nogle af historierne rammer han en tone af alvor og klarsyn, som afdækker vanvid i hverdagen. Især kapitlet om “Sult”, der handler om druk og deller og et sørgeligt liv, er godt sanset.”
“Børnenes latter er mest til pynt. Den bliver til skrig undervejs. Bogen om Moln er gjort med håndelag. Det er trivi-horror, som river i nervetrådene.”
Steffen Larsen, Politiken 30-04-2011 (Læs hele anmeldelsen)

.
Horrorsiden.dk
“Ikke noget med at undskylde eller dæmpe effekten med lidt humor. Ja, det er næsten skamløst
Og for fanden, hvor er det godt.
Tellerup er begyndt at sætte ny standard for horrorforsider, og Kamp leverer indhold, der passer og lever op til indpakningen. Hvis du er voksen og til horror, så læs “Moln” – men er du en yngre læser, så forbered dig på at få minder. Grumme, dystre minder.”
Janus Andersen, Horrorsiden.dk (Læs hele anmeldelsen)

.
Skræk og Rædsel
“Kamp skriver i et enkelt og flydende sprog, og derfor bliver vi lokket ind i historierne – uden at opdage, at vi er på vej ind i en grum og makaber verden. Forfatteren styrer nemlig målrettet mod gyset og det er ekstremt nervepirrende. Det elegante ved bogen er, at novellerne refererer til hinanden, og dermed anes omridset af en større fortælling. Ikke alle historierne er lige stærke, mens andre til gengæld er mesterlige. Det gælder f.eks. “Hvid jul”, der er noget af det mest uhyggelige, jeg har læst på dansk.”
Skræk og Rædsel (Læs hele anmeldelsen)

.
Gyseren.dk
“Blandt de nyere danske horrorforfattere står Michael Kamp højt på min stjerneliste, ikke mindst pga. hans fremragende satiriske “Fordærv“, der udkom i 2007. Året efter kom “Hvor de gamle visner“, som også var underholdende, men med “Moln – jorden husker” når Michael Kamp helt nye højder. Jeg kan ikke pege på en eneste novelle, som ikke fungerer, og flere af dem rammer direkte ind i reptilhjernen med gedigne gys.”
Gyseren.dk (Læs hele anmeldelsen)

Boggnasker.dk
“Moln – Jorden husker er den første bog fra Michael Kamp jeg har læst og det bliver bestemt ikke den sidste, på trods af at jeg har en svag sjæl når det kommer til horror bøger. Han skriver ubesværet og fangende, så klart en bog jeg vil anbefale at læse, hvis man elsker at gyse og være glad for man ikke bor i Moln!”
Boggnasker.dk (Læs hele anmeldelsen)

Læseranmeldelser:

Fra Saxo.com: