Monstre i dybet

Der er mange specielle dyr i verden, men havet gemmer på en perlerække af de underligste.

Extremely-ugly-animals-Hag-Fish

img_21893_hagfish2--rgov-800width

Man skulle tro at billederne her stammede fra en japansk live-action hentai film, men det er et dyr, der findes i virkeligheden.

Der er tale om et ganske primitivt dyr – et såkaldt levende fossil. Et af de eneste dyr, der har et kranie, men ingen rygsøjle.

De lever af ådsler og menneskesjæle, men deres mest syrede karaktertræk er nok, at de æder deres offer indefra. De kan godt springe på sårede dyr mange gange deres egen størrelse og mæske sig indefra ud. 😮

Trækker man et kadaver op fra et områder med disse fyre, er det ikke usædvanligt at der stort set kun er hud og knogler tilbage – og en stor gruppe af disse skabninger inde i huden.

Den muntre fætter hedder en slimål på dansk og udover et udseende fra helvede og funky spisevaner har den en imponerende evne til at udskille store mængder slim igennem huden, som den bruger mod sine fjender.

Sekretet er så potent at blot en lille smule kan forvandle store mængder vand til en geleagtig masse.

Den er desværre ikke så stor, som man kunne ønske. De bliver kun en halv meter lange i gennemsnit. Det ville ellers være … interessant … hvis der svømmede eksemplarer på 6-8 meters længde rundt langs badestrandene. 🙂

Man kan læse mere om det interessante dyr HER.

Dette indlæg blev udgivet i Forfatterskab. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *