Zombies: The beginning

I forlængelse af diskussionen om inspiration kontra plagiat er jeg simpelthen nødt til at hive Zombies: The beginning op af skufferne.
Dette er en af den slags film, hvor man sidder i vantro og stirrer på skærmen, mens handlingen udfoldes. Jeg ville *så* gerne have været med til det møde, hvor instruktøren (den famøse Bruno Mattei) præsenterede projektet for producenten.

Bruno: “Jeg har en fantastisk idé til en film.”
Producent: “Lad mig høre.”
Bruno: “Vi tager manuskriptet til Aliens og omskriver det, så ingen kan se, hvor vi stjæler idéen fra.”
Producent: “Omskriver det?”
Bruno: “Ja, vi sætter vores bedste folk på sagen. Vi skriver simpelthen zombie alle de steder, hvor der nu står alien.”
Producent: “Hm, er det ikke for tydeligt?”
Bruno: “Nej, for vi bytter kolonien ud med en øde ø, Ripleys redningskapsel med en tømmerflåde og tilpasser det jordiske forhold.”
Producent: “Skide god idé – her er en masse penge.”

Det er ikke overdrevet. Zombies: The beginning er manuskriptet til Aliens taget scene for scene og omskrevet minimalt. Inklusiv den nyuddannede leder af soldaterne, bilen de ræser rundt i på øen/kolonien og scenen hvor Ripley bliver vred på den onde kooperation og kaster papir op i luften.
Et eksempel: Kolonisterne er forsvundet, indtil de fanger dem på en pejling (udført inden i deres hightech lastbil, selvfølgelig) – alle sammen i det samme område. Da soldaterne når frem, finder de en enkelt kvinde, der stadig er i live. Hun tigger og beder dem om at blive slået ihjel, før hun går i krampe. Foran de forskrækkede soldater, sprænger en lille zombie sig nu ud af hendes bryst og hvæser. 😯

Det *er* en direkte afskrivning, og hvordan den film nogen sinde er produceret, og specielt hvordan den har undgået et sagsanlæg, er mig en gåde. Er det så en god film? Nej, absolut ikke, men den er meget underholdende at se alligevel. Manuskriptet (det oprindelige) er jo godt, og det er meget interessant at følge, hvordan de har perverteret det scene for scene.
I skal da heller ikke snydes for traileren. Hvis man er lidt opmærksom, kan man spotte scenen, hvor den lille zombie sprænger sig vej ud af brystet.

Dette indlæg blev udgivet i Film og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Zombies: The beginning

  1. Pingback: Horrorsiden | Zombies: The Beginning

  2. Sidsel skriver:

    Den mest originale titel jeg har hørt om længe…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *