Zombies!!!

zombiesJeg har investeret i et brætspil.

Jeg har længe savnet at trille med terninger, men tiden har ikke været til det. Nu er ældstesønnen efterhånden blevet så stor, så han kan forstå reglerne, så det kløede i fingrene for at spille et ordentligt brætspil.

Valget faldt i første omgang på Zombies!!! der har høstet både ros og ris i anmeldelserne.

Spillet er et survivalgame, hvor det gælder om at kæmpe sig fri af en zombificieret by og undslippe via en landingsplads. Da kun den første samles op, kan man bruge en masse beskidte tricks mod de andre overlevende, for at sikre sig, at de ikke flyver afsted og efterlader en selv hos zombierne.

Nu er knægten kun 6 år, så jeg omdefinerede reglerne til at være et samarbejdsspil, hvor alle skulle nå frem og de beskridte tricks blev til en slags uhelds-kort, der ramte en tilfældig spiller med der samme.

Det fungerede fint.

zombies_map

Spillet er opbygget af moduler, hvor hver spiller på skift trækker den næste del af spillepladen, så to spil ikke forløber ens.
Der trækkes også eventkort i hver runde, der kan vende op og ned på spillernes strategi. Man kan finde en bil, der give et hop på 10 felter, eller miste al ammunition eller finde en brandøkse og den slags.

Spillerne kan ikke elimineres, men sendes tilbage til start, hvis man bliver spist.

Er det sjovt?

Ja, med de modificerede regler vi bruger er det ret sjovt. Der er noget charmerende ved at stå på skateboard ned ad gaden med en motorsav i hånden, mens zombiehorden presser sig frem på alle sider.

Knægten har også moret sig og vi kommer helt sikkert til at spille det meget.

Hvilket er heldigt da jeg kom til at købe … øeh… en del udvidelser samtidig.

Kan anbefales med forbehold for hjemmestrikkede regler.

Vi løber ikke tør for varianter lige med det samme.

Vi løber ikke tør for varianter lige med det samme.

Dette indlæg blev udgivet i Spil og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *